3 bombacıya 11'er kez müebbet hapis istemi

Diyarbakır'da 10 yıl önce meydana gelen patlamayı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan 3 sanığa müebbet hapis istendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da yaklaşık 3 yıl önce 7'si çocuk 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamayı planlayıp gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan 3 sanıktan 2'si hakkında 11'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 625'er yıl, 1 sanığın da 845 yıla kadar hapsi istendi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Bağlar ilçesi Koşuyolu Caddesi'nde 12 Eylül 2006 günü meydana gelen ve 7'si çocuk 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan ''Koşuyolu katliamı'' ile ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Özel yetkili bir savcı tarafından hazırlanan 32 sayfalık iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu. İddianame, mahkemece kabul edildi.

Ceza istemi

İddianamede, sanıklar Hikmet Topal ve Burhan Güneş hakkında, TCK'nın ''Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma'' suçundan 1'er kez, ''Kasten adam öldürme'' suçundan da 10'ar kez olmak üzere 11'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile ''Kasten adam öldürmeye teşebbüs'', ''Tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması'' ve ''Mala zarar verme'' suçlarından da 625'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

Diğer sanık Murat Ekin'in de olayda kullanılan bombanın hazırlanması eylemine katıldığı gerekçesiyle aynı suçlardan 845 yıla kadar hapsi istendi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

İddianamede, olay yerinden elde edilen el yapımı bomba düzeneğine ilişkin parçalar ile ''www.turkintikamtugayi.8m.com'' internet sitesinde yayımlanan bomba düzeneğine ilişkin fotoğrafların karşılaştırıldığı ve yapılan incelemede kullanılan malzemelerin birbirinin aynısının olduğunun tespit edildiği belirtildi.