3. havalimanına şaşırmayın

Erdoğan, İstanbul’daki iki havalimanının ihtiyaca artık cevap vermediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL-  Başbakan Erdoğan, İstanbul’daki iki havalimanının ihtiyaca artık cevap vermediğini söyledi. Erdoğan, “Yakında İstanbul'a 3. havalimanı da gelebilir, sakın şaşırmayın” dedi.

Erdoğan, THY'nin filoya yeni katılan uçaklarının teslim töreni ve Türk motor bakım ünitesinin açılışında yaptığı konuşmada, ulaşım alanında yapılan atılımları anlattı.

        

Erdoğan, "Cumhurun güçlü olmadığı yerde Cumhuriyet güçlü olur mu? Önce cumhuru güçlü kılacaksınız ki Cumhuriyet güçlü olacak. Yolun gitmediği yere demokrasi, insan hak ve özgürlüklerini de getiremezsiniz" dedi.

Husuf Has Hacip'in 4 önerisini hatırlatan Erdoğan, bir ülkenin ulaşım haritasının, aynı zamanda adalet, refah ve demokrasi haritası olduğunu söyledi.

     

Erdoğan, "Gelişmiş bir ülkeye gideceğiz. buradaki imkanlar bizde niye yok diye sorgulayacağız. Cumhuriyeti dar kalıplar içine sığdırmak suretiyle, bir metrekarelik başörtüsüne takıp sallamak suretiyle Cumhuriyetçilik olmaz. Bilimde sanatta bunu yapacağız. Aklı bilimi eğer bu yolda kullanırsan, gerçek cumhuriyetçi sensin. Eğer kullanmıyorsan kusura bakma. O zaman sadece vitrine oynarsın. Biz vitrine oynayanlardan olmayacağız. Biz bu millete oynayanlardan olacağız" diye konuştu.

3 bin 500 kişiye iş olanağı

THY İcra Komitesi Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY filosuna yeni katılan uçakların teslimi ve THY'nin teknik yatırımlarının tanıtımı dolayısıyla Sabiha Gökçen Havalimanı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomi alanında sağladığı gelişme ile uluslararası alanda önemli bir oyuncu haline gelmesinin, THY'nin başarısı için itici güç olduğunu söyledi.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda kurulan yeni bakım-onarım merkezinin, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine hizmet vereceğini belirterek, "2011 yılı Eylül ayında faaliyete geçecek tesisin, yaklaşık 3 bin 500 kişiye iş olanağı sağlamasını, bu tesisin bakım-onarım pazarından 1 milyar doları geçen bir pay almasını hedefliyoruz" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir