365 gün tüketici avlıyorlar, iki gün de sinek avlasınlar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA  - Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, bankaların müşterilerinden aldığı ücretleri protesto etmek için bugün ve yarın bankalara gitmeyeceklerini belirterek, "Bankalar 365 gün tüketici avlıyorlar. Biz de diyoruz ki, hiç olmazsa bu iki gün için sinek avlasınlar" dedi.
 
THD, bankaların müşterilerinden aldığı çeşitli ücretleri protesto etmek için Kızılay AVM'nin önünde eylem düzenledi.
 
Çakar, burada yaptığı konuşmada, bankaların haksız uygulamaları nedeniyle tüketicilerin zor durumda kaldığını, toplumda boşanmalar ve intihar olaylarının yaşandığını öne sürerek, tüm bunlara rağmen bazı bankaların müşterilerinden yasal dayanağı olmadan, masraf adı altında ücret almaya devam ettiğini söyledi.
Bugün ve yarın bankalara gitmeyeceklerini, kredi kartı kullanmayacaklarını ve bankada işlem yapmayacaklarını bildiren Çakar, "Bankalar 365 gün tüketici avlıyorlar. Biz de diyoruz ki, hiç olmazsa bu iki gün için sinek avlasınlar. Bundan sonra bankalar kendine çeki düzen vermezlerse ve ilgililer bunu önleme yolunda yasal düzenleme yapmazlarsa, daha sert eylemler yapacağız" diye konuştu.
 
Eyleme destek veren CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de, yaptığı açıklamada tüketici haklarının ihlalinin bir gelişmişlik ölçütü olduğunu ifade ederek, bu alanda Türkiye'nin en geride kalan ülkeler arasında yer aldığını ileri sürdü.
 
Bankaların birçok kalem altında tüketicilerden yüksek meblağlarda masraf aldığını kaydeden Yüksel, "Bankalar kredi satıyorlar, faiz geliri elde ediyorlar ama asıl gelirleri bu sorma ver paralarından. Bunlar 172 Sayılı Anayasa maddesine aykırıdır. 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu'na aykırıdır" dedi.
 
Dernek, eyleme destek için Kızılay AVM'nin önünde stant açarak vatandaşlardan imza toplarken, eyleme katılan bazı CHP Milletvekilleri de imza kampanyasına destek verdi.
Dernek üyeleri, daha sonra bankaların söz konusu uygulamalarını eleştiren bir tiyatro gösterisi yaptı ve attıkları çeşitli slagonların ardından olaysız olarak dağıldı.