365 günde 1 gün yetmez

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
HATAY - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, ''365 günde 1 gün yetmez. 365 günün tamamı kadınlarımıza ait oluncaya kadar bu mücadeleye, yürüyüşe devam edeceğiz'' dedi.
 
Antakya Belediyesi tarafından yaptırılan Semt Pazarı Kompleksi'nin açılış töreninde konuşan Bakan Ergin, Türkiye'nin değiştiğini, geliştiğini, Hatay'ın da buna paralel olarak geliştiğini, özüne döndüğünü, tarihiyle barıştığını ve kentin sahip olması gereken değerlerle buluştuğunu söyledi.
 
Kentte yapılan çalışmaları anlatan Bakan Ergin, ilçelerle bağlantı yollarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, şunları söyledi:
''Antakya-Reyhanlı yolu duble olarak hizmete girdi, ufak tefek eksiklikler var onları tamamlıyoruz. Reyhanlı-Kırıkhan, Antakya-Samandağ yolu duble olarak hizmete girdi. Bu yıl yaz ayında Antakya-Yayladağı yolumuz duble yol olarak inşa edilecek. Antakya-Altınözü yolunun duble yol olması için proje hazırlıklarını yapıyoruz. Habib-i Neccar Dağı'nın zirvesindeki Antakya Kalesi ve surların kalıntılarının tekrar ayağa kalkması için projeler yapıldı ve ihale aşamasına gelindi. Yakında Antakya Belediyesi'nin yapacağı teleferik sistemiyle Antakya'yı dağın zirvesinden izleyebileceğiz.''
Kentte kalıcı altyapı hizmetlerinin verildiğini belirten Ergin, Antakya Müzesi'nin 29 Ekim'de açılışı için hazırlanıldığını, Hatay'da bütün sulama projelerinin süratli bir şekilde tamamlanmaya çalışıldığını söyledi.
Bakan Ergin, kentin bütün ihtiyaç duyduğu hizmetleri, çalışmaları takım arkadaşlarıyla yaptıklarını belirtti.
Büyük bir ihtiyacı karşılayacak, pazarcı esnafının sorunlarını çözecek, kültür merkezi olarak önemli bir hizmet verecek otoparka sahip Semt Pazarı Kompleksi'nin de çok güzel bir hizmet olduğunu vurgulayan Ergin, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ve ekibini tebrik etti.
Konuşmasını ''Yetmez ama evet'' diye sürdüren Bakan Ergin, Antakyalıların daha güzeline iyisine layık olduğunu belirtti.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutlayan Ergin, ''365 günde 1 gün yetmez. 365 günün tamamı kadınlarımıza ait oluncaya kadar bu mücadeleye, yürüyüşe devam edeceğiz'' dedi.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de kadını ve erkeğiyle daha güçlü, mutlu bir Hatay'ı inşa etmeye devam edeceklerini söyledi. Yaşanılan dünyanın dışına itilmemesi için ilin geleceğini etkileyecek büyük çapta yatırımların bir kısmının bittiğini, bir kısmının devam ettiğini ifade eden Lekesiz, kamu sektörü bunları uyum içinde yaparken iş dünyasının da yüksek ekonomik performans göstererek güzel gelişmelere imza attığını kaydetti.
CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ise Hatay'da yapılan her işin arkasında olduklarını ve Hatay için yapılan hiçbir şeye muhalefet etmediklerini söyledi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in önderliğinde kentteki 10 milletvekilinin parti gözetmeksizin Hatay'da olan her projede muhalefetten ziyade yapıcılıkla hareket ettiğini anlatan Akgöl, bunun da gururu verici olduğunu kaydetti.
Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, hizmete açılan Semt Pazarı Kompleksi'nde 135 araçlık otoparkın, pazarcı esnafına ait depoların yer aldığını belirtti. İki katlı pazar yerinin aynı zamanda fuar merkezi olarak da kullanılabileceğini vurgulayan Savaş, komplekste her ayrıntının düşünüldüğünü ve engelli vatandaşlara yönelik asansör ile yürüyen merdivenlerin bulunduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Semt Pazarı Kompleksi'nin açılışı yapıldı.
Kompleksi gezerek, pazarcı esnafıyla sohbet eden Bakan Ergin, buradaki kadınlara çiçek vererek Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.
Daha sonra Bakan Ergin aynı binadaki Hatay Mesleki Eğitim Kursları'nın gerçekleştirildiği bölümde incelemede bulundu.