37 ilin belediye başkanı değişti

30 Mart seçimleri sonrası sandıktan 34 ilde mevcut belediye başkanları, 37 ilde ise farklı isimler çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde oy kullanan seçmenler 34 ilde mevcut belediye başkanı ile yola devam etme kararı alırken, 37 ilde belediye başkanını değiştirdi. 

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlere ilişkin itirazlar devam ederken resmi olamayan sonuçlara göre AK Parti 81 ilden 49’unu kazanırken, 32 ili rakiplerine kaptırdı. 
CHP ise 13 ili kazanabilirken, 2009 seçimlerine göre kazandığı 4 ili kaybetti. 
MHP ise bu seçimlerde en az ilde birinci olan parti oldu. MHP 8 ili alabilirken, 2009 seçim sonuçlarına göre kazandığı 4 ili kaybetti. 
BDP ise Türkiye genelinde 10 ili kazandı. BDP elinde bulundurduğu hiçbir ili kaybetmezken AK Parti’deki 2 ile de belediye başkanı görevlendirdi. 

34 il mevcut belediye başkanı ile devam ediyor

2009 seçimlerinde birinci aday olarak illeri 5 yıl yönetmeye hak kazanan 34 belediye başkanı koltuklarını koruyarak 5 yıl daha illerini yönetecekler. Aynı ili en uzun süre yönetme rekorunu ise iki AK Partili belediye başkanı paylaşıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 5. dönemlerinde de belediye başkanı olurken 25 yıldır aralıksız bu illeri yönetebilecekler.

Bu konularda ilginizi çekebilir