3com'un Türkiye organizasyonu da HP'ye katıldı

HP Networking Ülke Müdürü Arbak, 3 yıl içinde 4 kat büyüme hedeflediklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - HP'nin 2,7 milyar dolara satın aldığı 3com'un Türkiye organizasyonu, resmi olarak HP bünyesine katıldı.

HP Networking (HPN) Ülke Müdürü Sami Arbak, yeniden yapılanma dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'de 2010'un ilk çeyreğinde kurumsal sınıfta 520 bin port satıldığını, HP ve 3com toplamının port satışında yüzde 42'lik pay ile ilk sırada yer aldığını kaydetti.

Türkiye pazarında "bir numara" olmayı hedeflediklerini bildiren Arbak, "Bunu yapmak için çalışan sayımızı, kaynaklarımızı 2 katına çıkaracağız. 3 yıl içinde bütün bunları yaparak 4 kat büyüyeceğiz. Belki de hedeflerimize 3 yıldan önce ulaşacağız" dedi.

Arbak, network pazarının değiştiğine ve network'e odaklanan pazar olmaktan çıkarak, IT'nin her alanına yöneldiğine işaret ederek, Türkiye'de kamuda, üniversitelerin en az 90 tanesinde, hastanelerin yüzde 70'inde bulunduklarını kaydetti.

Kurumsal müşterilere yönelik 2 yıldır sürdürdükleri eğitim projesi kapsamında 172 firmanın eğitim aldığını anlatan Arbak, son kullanıcıya yönelik network eğitimi konusunda çalıştıklarını, bunu Türkiye'ye özel olarak vereceklerini söyledi.

Arbak, HPN olarak Libya, Romanya, Türk Cumhuriyetleri, Polonya gibi ülkeleri içeren bölgede hizmet verdiklerini dile getirerek, Türk inşaat firmalarının bölgede anahtar teslimi projelere imza atmaları dolayısıyla bunu yapabildiklerini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir