4 eski bakan için tarih belli oldu

Dört eski bakanın yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin Yüce Divan'a gönderilmesi 22 Aralık Pazartesi günü oylanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, 22 Aralık Pazartesi günü yapacakları toplantıda Yüce Divan oylamasını her bakan için ayrı ayrı yapacaklarını, her suçla ilgili oylamayı nasıl yapacaklarını ise kendi aralarında tartıştıklarını söyledi.      

Eski  Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu, Köylü başkanlığında toplandı. 

Köylü, toplantı çıkışında yaptığı açıklamada, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) eski bakanlar ile ilgili bilirkişi raporunu incelemeleri için üyelere dağıttıklarını söyledi.  

Komisyon'un 22 Aralık Pazartesi günü toplanacağını belirten Köylü, eski bakanların Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesiyle ilgili oylamayı Pazartesi yapacaklarını kaydetti. Köylü, "Tartışacağız, karar vereceğiz"  dedi.  

Raporu süreleri içinde vereceklerini, bunun için süre belirlemediklerini anlatan Köylü, "Meclis tatile gireceği için bizim süremiz de uzuyor biraz. Rahat rahat yazarız" diye konuştu. 

'Tartışarak karar vereceğiz' 

Köylü, "Komisyon'da Yüce Divan oylaması nasıl olacak?" sorusuna, "El kaldırma suretiyle olacak. Oylama açık olacak. Orada herkes oyunu belli edecek. Hangi yönde çoğunluk çıkarsa, o çıkar" dedi.

"Komisyon'de her bakan için ayrı ayrı mı oylama yapılacak?" sorusuna Köylü, "Tabii ki... Toptan oylama olur mu?" derken, "Her suç için ayrı oylama mı yapılacak?" sorusuna ise "O, Komisyon'un iç işi. Onu biz kendi aramızda tartışıyoruz zaten. Tartışarak karar vereceğiz ona" karşılığını verdi.