4 gazete hakkında 'terör propagandası' soruşturması

4 gazete hakkında Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındığı fotoğrafların yayınlanarak "terör örgütü DHKP-C’nin propagandası yapıldığı" iddiasıyla soruşturma açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Hürriyet, Cumhuriyet, Posta ve Bugün gazeteleri hakkında, "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan soruşturma başlattı. Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın dün yapılan cenaze törenine de çok sayıda gazete, ajans ve TV kanalı alınmadı.

Doğan Grubu ile bazı gazetelerde çalışan muhabirler şehit savcı Kiraz'ın cenaze törenine ve Başbakan Davutoğlu’nun basın toplantısına alınmadı. Yasağa gerekçe olarak Savcı Kiraz’ın başına silah dayanmış haldeki fotoğrafının basılması ve görüntüsünün kullanılması gösterildi. Bu yayınları 'ahlaksızlık' olarak niteleyen Davutoğlu, “Akreditasyon talimatını ben verdim. Ne eleştiri gelirse gelsin hepsine hazırım” açıklamasını yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi uygulamayı kınadı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Hürriyet, Cumhuriyet, Posta ve Bugün gazeteleri hakkında, “Terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan soruşturma başlattı.

‘Fotoğraf' soruşturması

İstanbul Adalet Sarayı’nda önceki gün yaşanan terör saldırısına ilişkin, Hürriyet, Cumhuriyet, Posta ve Bugün gazeteleri hakkında ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından resen başlatılan soruşturmanın, gazetelerin dünkü nüshalarında savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındığı fotoğrafların yayınlanarak "terör örgütü DHKP-C’nin propagandası yapıldığı" iddiasıyla, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7’nci maddesinden yürütüldüğü belirtildi.