4 kişinin öldüğü otobüste 10 numara yağ kullanılmış

Kavacık'ta geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Özel Halk Otobüsü'nde çıkan yangın sonucu 4 kişinin ölümü 15 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin, otobüs şoförünün yargılandığı davanın görülmesine devam edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık otobüs şoförü Zeynel Abidin Arslan, kazada ölenlerin aileleri ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme celse arasında sanık avukatının Özel Halk Otobüsleri olarak kullanılan bir araç markasıyla ilgili, sürekli yangın çıktığına ilişkin iddiasını İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı'na sordu. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı, 2012 yılı itibariyle piyasaya sürülen bu araçlara ilişkin mahkemeye verdiği cevapta, 2012 yılı itibariyle Özel Halk Otobüsleri olarak kullanılan söz konusu marka araçlarla ilgili olarak herhangi bir yangın ihbarının alınmadığını belirtti.

Sanık avukatı: Bu araçlar canlı bomba

Bunun üzerine söz alan sanık avukatı Zeynel Öztürk kazada yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, "İBB'nin mahkemenize göndermiş olduğu yazı yerinde ve doğru değildir. Belediye kendisini ve bahsedilen marka araçları kurtarmak için bu şekilde cevap vermişse de geçtiğimiz yıl Haziran ayına ait itfaiye tarafından düzenlenen yangın raporu vardır. 2012 yılından itibaren birden fazla araçla ilgili olarak yangın ihbarı yapılmıştır. Türkiye'de insan hayatı hiçe sayılıyor, bu araçlar canlı bomba. Araçta iddia edildiği üzere 10 numara yağ kullanılmamıştır" dedi.

Mahkeme heyeti, İETT Genel Müdürlüğü'nden sanık avukatı tarafından dosyaya sunulan yangın raporu örneği de eklenerek 2012 yılından itibaren bugüne kadar Özel Halk Otobüsü olarak kullanılan iddia konusu marka araçlarla ilgili yangın iddiası ve ihbarının olup olmadığını, varsa hangi tarihlerde kaç araçla ilgili yangın ihbarı olduğuna ilişkin bilgi ve belgeler ile yangın raporları örneğinin gönderilmesine karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Kavacık'ta geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Zeynel Abidin Arslan'ın kullandığı 34 JL 8098 plakalı 500 T kodlu Tuzla-Topkapı arasında çalışan Özel Halk Otobüsü'nde çıkan yangında 4 kişi ölmüş, 15 kişi yaralanmıştı.

Üniversite: 10 numara yağ

Yaşanan olay üzerine tutuklanan Zeynel Abidin Arslan hakkında hazırlanan iddianamede Ege Üniversitesi'nden alınan bilirkişi raporuna göre, araçta kullanılan yakıtın yanıcı solvent madde karışımlı 10 numara yağ olduğu belirtildi. Arslan hakkında "Birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.