4 yaşında başladı, 8 yaşında milli oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
MUĞLA - Muğla Belediyespor Satranç Takımı'nda oynayan ve satranca 4 yaşında başlayan Bilgesu Şeker, 8 yaşında da milli sporcu olmayı başardı.
 
s1-006.jpg
Henüz 4 yaşındayken anasınıfında satranç ilgisi keşfedilen ve antrenör Cumhur Babaoğlu tarafından satranç öğretilmeye başlanan 8 yaşındaki Bilgesu Şeker, 4 yıllık çalışmanın ardından önce Muğla Belediyespor Satranç Takımı'nın kaptanlığına getirildi. Bilgesu Şeker, ocak ayında Antalya'da düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'nda bin 300 sporcu arasında elde ettiği başarı ile milli sporcu unvanına kavuştu.
 
[PAGE]
 
Milli sporcunun antrenörü Cumhur Babaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır Muğla Belediyespor'da satranç antrenörü olarak görev yaptığını, 4 yıldır da Bilgesu ile çalıştığını söyledi.
 
s2-008.jpg
Bilgesu'nun 8 yaşında bir çocuğun oynayabileceği en üst düzey satranç oyuncusu olduğunu vurgulayan Babaoğlu, "Anasınıfında satranç ile tanışan Bilgesu, 4 yıllık sürecin sonunda bu yıl düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'nda 8 yaş kızlar kategorisinde milli takımda yarışması için seçilen 10 sporcudan biri olma başarısını gösterdi. Bilgesu'nun girdiği tüm turnuvalarda yaşıtlarına, hatta yaşıtlarının üzerindeki sporculara karşı üstünlüğü var" dedi.
 
[PAGE]
 
Bilgesu'nun girdiği tüm turnuvalardan derece ile döndüğünü ve birkaç yıl sonra çok daha iyi noktalara geleceğine inandıklarını dile getiren Babaoğlu, "Yaşıtlarının üzerinde bir olgunluğa sahip olmasının bu başarıları elde etmesine olanak tanıdığını düşünüyorum. Ayrıca Bilgesu, bu yıl Muğla Belediyespor Satranç Takımı'nın kaptanlığını da yapıyor" diye konuştu.
 
s3-005.jpg
 
[PAGE]
 
Hayali "Büyük Usta" olmak
Milli sporcu Bilgesu Şeker ise geleceğe dönük en büyük hayalinin satrançta "Büyük Usta" olmayı başarmak olduğunu dile getirdi. Arkadaşlarına da satranç öğretmek istediğini kaydeden küçük sporcu, satranç ile babası ve ağabeyinin oyunlarını izlerken tanıştığını anlattı.
 
s4-003.jpg
Satranç oynamayı çok sevdiğine işaret eden Bilgesu Şeker, "Okuldaki arkadaşlarım bana çok güzel satranç oynadığımı söylüyorlar. Ben de bundan çok mutlu oluyorum" dedi.
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise belediye olarak yeteneği olan her çocuğa destek olduklarını, Bilgesu'nun da elde ettiği başarılardan dolayı desteklenerek satrançta iyi yerlere gelmesini sağlayacaklarını söyledi.
Çocuklara genç yaşta verilen her türlü eğitimin ilerleyen yaşlarda daha farklı yerlere gelmesine yardımcı olacağına dikkati çeken Gürün, "Belediye olarak yeteneği olan her çocuğa destek oluyoruz, Bilgesu da bunlardan biri" dedi.