5 ilde terör örgütü operasyonu

İzmir merkezli olmak üzere 5 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 34 kişi gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İZMİR - Beş ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında İzmir'de 28, Ankara'da 3, İstanbul, Manisa ve Van'da 1'er kişi olmak üzere 34 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına 6 ay önce gelen bir ihbarda, bölgede jandarmanın sorumluluğundaki bir ilköğretim okulunun öğretmenlerinin PKK terör örgütünün amaç ve stratejileri doğrultusunda çalışma yaptıkları bildirildi.

Savcılığın talimatı ile harekete geçen İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 6 ay boyunca yaptığı teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından, PKK terör örgütünün Türkiye yapılanması olan "Türkiye Meclisi"nin amaç ve stratejileri doğrultusunda, bazı sivil toplum örgütleri içerisinde yapılanma çalışması yürüttüğü tespit edilen Demokratik Emek Konfederasyonu (DEK) Ege Bölgesi oluşumuna yönelik operasyon başlatıldı.

Gözaltına alınanların ev, iş yeri ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dokuman, bilgisayar ve CD'ler bulundu. Ele geçirilen bilgisayar ve CD'lerin incelendiği bildirildi. İzmir'de Eğitim Sen şubelerinde ve KESK Genel Merkezinde aramalar yapıldı. KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Ankara'da göz altına alınan Lami Özgen, Yüksel Mutlu ve Gülçin İsbert'in Jandarma Alay Komutanlığında işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir'e gönderildikleri öğrenildi.

KESK protesto için oturma eylemi yaptı

KESK üyesi bir grup, yöneticilerinin göz altına alınmasını protesto etmek için Yüksel Caddesi'nde oturma eylemi yaptı.

Hükümeti protesto eden pankart açan ve slogan atan KESK üyelerine, aralarında DİSK, TMMOB, TTB'nin de bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütü ve siyasi parti yöneticileri ile ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras destek verdi.

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, yaptığı açıklamada, "Bir emek örgütü olan konfederasyonumuza yönelik tırmandırılan polis baskısı hiç bir demokratik ölçüye uymamaktadır" dedi. Bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) yönelik baskıları kınayarak, sendika yöneticilerinin ve üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

Terör örgütü iddianamesi tamamlandı

3'ü DTP genel başkan yardımcısı 52 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında hazırlanan, terör örgütü yapılanmasının da yer aldığı iddianame tamamlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nda özel yetkili 5 Cumhuriyet Savcısının yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan 148 sayfalık iddianame, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki yapılanması detaylı bir şekilde yer aldı.

İddianamede, Diyarbakır'da 2 yıl boyunca fiziki ve teknik takibi yapılan 8 kişilik ''yerel yönetimler komisyonu''nun ''KCK Türkiye Meclisi'' adına faaliyet yürüttüğü kaydedildi. Bu komisyonun, terör örgütünün kent merkezlerindeki eylemlerini koordine ettikleri, yargısal ve mali çalışma yaptıkları belirtildi.