5. Yerel Yönetim Ödülleri sponsoru Philips

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 
İSTANBUL - Aydınlatma alanında sahip olduğu 100 yılı aşan deneyimi ve enerji verimli aydınlatma çözümleri ile yeni nesil aydınlatma uygulamalarında tüm dünyada lider konumda olan Philips, ÖzelKalem Dergisi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri’nin bir kez daha ana sponsoru olarak, şehir aydınlatmasının önemini bir kez daha vurguladı.
Öncülüğünü üstlendiği enerji verimli LED teknolojisiyle yaşamın her alanını aydınlatarak, sektörde çığır açan bir yaklaşım sergileyen Philips, şehirlerin kimliklerini, imajlarını ve cazibelerini artırmaya yönelik projelerine imza atmaya devam ediyor. ‘Güzel bir Türkiye’ hayaliyle yola çıkan ÖzelKalem Dergisi tarafından bu sene 5’incisi 9 Mayıs 2012, Perşembe akşamı Adile Sultan Sarayı’nda düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri’nin ana sponsoru olan Philips’in desteğiyle düzenlenen gecede, Türkiye genelinde yerel yönetimler ödüllendirildi.

 

goktug_gur.jpg


Philips olarak, LED teknolojisinden faydalanarak; şehirleri güzelleştirme ve kimlik kazandırma, yol ve yaya güvenliğini artırma, gece aydınlatmasında yaşanan düzensizlikleri azaltma ve önemli oranda enerji tasarrufu sağlama konularında, şehir yönetimlerine destek olacak projeler hayata geçirdiklerini vurgulayan Philips Aydınlatma Genel Müdürü Göktuğ Gür, ödül töreninde gerçekleştirdiği açılış konuşmasında şunları söyledi:
“Philips olarak, 90’lı yıllardan bu yana; dünya genelinde mimari yapı aydınlatması ve şehir güzelleştirme çalışmalarımız sürüyor... Bu kapsamda şimdiye kadar yüzlerce projeye imza attık. Paris’teki Eyfel Kulesi’nden, Londra’daki Big Ben’e; Atina’daki Akropolis’ten Berlin’deki Reichstag’a ve İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü’nden; İzmir Saat Kulesi’ne, Bursa Ulu Cami’den, Ankara Gençlik Parkı’na kadar şehirlerin sembolü haline gelmiş pek çok önemli yapı ve tarihi mekan Philips tarafından aydınlatıldı.”
“Hedefimiz, tüm Türkiye’nin aydınlık bir ülke olmasına ve enerji verimli çözümler aracılığıyla ekonomiye katkı sağlayabilmek. Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve ilgili kurumlar tarafından yürütülen projeler aracılığıyla toplumsal ölçekte oluşturulması planlanan “Enerji Verimliliği” bilincinin yaygınlaşması için desteklerimiz sürüyor. Öncüsü olduğumuz teknolojileri inovasyondaki gücümüzü kullanarak geliştirerek sektöre yön vermeye ve sizlerin de katkılarıyla Türkiye’ye değer katmaya devam edeceğiz.”
Yerel yönetim alanına yenilik getiren ve şehirlerin sorunlarını çözmek üzere geliştirilen projeleri ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri’nin ana sponsoru olan Philips, şehirlerde ışığın yenilikçi kullanımı ile sokaklar, caddeler, binalar, tarihi yapılar ve meydanların yanı sıra şehrin her noktasında farklı ambiyanslar yaratarak şehirlere güven ve estetik üzerine kurulu yeni bir kimlik kazandırmayı hedefliyor.
Düzenlenen ödül töreninde 2012 yılının en başarılı vali ve belediye başkanları ödüllendirilirken, Türkiye genelinde çok sayıda vali ve başkanın hayata geçirdiği projeler alkışlandı.