50 uzman yardımcı alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ANKARA  – Kültür ve Turizm Bakanlığı, merkez teşkilatında çalıştırmak üzere 50 uzman yardımcısı alacak. Sınav 10 Aralık 2012 tarihinde yapılacak. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uzman yardımcılığına ilişkin sınav duyurusu Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Bakanlık merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 9. dereceden boş bulunan, 50 kültür ve turizm uzman yardımcısı kadrosuna atama yapmak için Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı Yarışma Sınavı yapılacak. Sınav sözlü olarak gerçekleştirilecek. Hukuk Fakültesi ve Turizm ve Otelcilik Bölümü mezunlarından 10’ar, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunlarından 13, Biyoloji Bölümü ve Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Bölümü mezunlarından 5’er, İstatistik Bölümü mezunlarından 3, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, Radyo TV ve Sinema Bölümü, Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü ve Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarından 1 kişi olmak üzere 50 uzman yardımcısı alınacak. Sınava girebilmek için en az dört yıllık lisans eğitimi veren veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak gerekiyor. Adayların ayrıca ÖSYM tarafından 9-10 Temmuz 2011 ve 7–8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan KPSS’nin KPSSP103, KPSSP53 ve KPSSP25 puan türünden asgari 80 ve daha yukarı puan alması gerekiyor. KPSSP8 puan türüne göre başvuracak adayların ise asgari 70 ve daha yukarı puan alması şartı aranacak. Adayların sınavın yapıldığı tarih itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. Sınavına katılmak isteyen adaylar, başvuru formunu www.kulturturizm.gov.tr adresinden temin edebilecek. Posta yoluyla yapılan başvurularda gecikmeler dikkate alınmayacak. 
 
ADAYLARIN ÖZGÜVENİ, İKNA KABİLİYETİ VE İNANDIRICILIĞI DEĞERLENDİRİLECEK-
 
Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi 30 Kasım 2012 tarihinden itibaren www.kulturturizm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Sınav sırasında adaylardan KPSS sonuç belgesi çıktısı, diploma, iki adet vesikalık fotoğraf ve başvuru formu istenecek. Sınava girmeye hak kazanan adayların, genel kültüre ve genel yeteneğe, üniversite eğitimine ait mesleki bilgilerine, bakanlığın görev alanına ait bilgilere, yabancı dile ilişkin konulardaki bilgi düzeyi, kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, değerlendirilecek. Adayların sınavda başarılı sayılması için, kurul başkan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması gerekiyor. Sınavda başarılı olanlar kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde yapacakları yazılı başvuru üzerine bakanlık tarafından uzman yardımcısı kadrolarına atanacak. Sınav 10 Aralık 2012 tarihinde saat 10.00’da yapılacak. (ANKA) (YE/ORH/HF)
Bu konularda ilginizi çekebilir