54 kişinin alınacağı işe 2 bin 898 kişi başvurdu

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğünde görevlendirilecek personel için 2 bin 898 başvuru yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TATVAN - Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğünde görevlendirilecek 54 personel için 2 bin 898 kişi başvuru yaptı.

Van Gölü Feribot İşletme Müdürü Kerem Şentürk, personel alımı için 4 yıldan bu yana açılan ihalelerin sürekli iptal edildiğini belirterek, iş başvurusunda bulunan kişilerin Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanlığı gözetiminde çekilecek kura ile belirleneceğini söyledi.

Şentürk, 54 personel alımı için 2 bin 900 civarında müracaat olduğunu vurgulayarak, kura çekiminin şeffaf bir şekilde yapılacağını ve işletmenin personel ihtiyacının çekilecek kura sonucu karşılanacağını ifade etti.

Türkiye Denizciler Sendikası Van Gölü Şube Başkanı Hallaç Aygün ise 54 personelin alınacağı işe yapılan müracaatın, ülkedeki işsizliğin bir göstergesi olduğunu bildirerek, "İhaleyi alan firma tarafından çalıştırılacak 54 personelde, meslek lisesi ya da dengi lise mezunu olma şartı aranıyor. Ayrıca gemi adamı cüzdanı, ehliyeti ve bonservisi de olması gerekiyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 13 farklı branşta çalıştırılacak 54 personel için kura çekimi yapıldı.

Yoğun güvenlik önleminin alındığı kura çekimine Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Erhan Poyraz, Emniyet Müdürü İlker Yelden, sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş başvurusunda bulunanların yakınları da katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir