59 milyar dolarlık imza atacak

Putin, yıl içinde devlete ait 900 kurumun hisselerinin satışını öngören özelleştirme planını imzalayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Kremlin'in bütçe açığını kapatmak için yapmayı planladığı 59 milyar dolarlık özelleştirme planını imzalayacağı bildirildi.

Rus haber ajansları, Putin'in bugün yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında önümüzdeki 5 yıl içinde devlete ait 900 kurumun hisselerinin satışını öngören 59 milyar dolarlık özelleştirme planına nihai şeklini vermesi bekleniyor.

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı İgor Şuvalov da Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, hükümetin devlete ait bulunan enerjiden, tarıma, bankacılıktan ulaştırmaya çok sayıda kurumun özelleştirilmesini öngören planı kabul ettiğini söyledi.

RİA Novosti, tarihte ilk kez bir Rus hükümetinin Rus Demiryolları'nın yüzde 25'ini ve ülkenin en büyük denizcilik nakliye şirketi Sovcomflot'un yüzde 50'sini özelleştirmeye hazırlandığını belirterek, söz konusu iki kurumun özelleştirmesinin 2011-2013 yılları arasında olacağını kaydetti.

Rus hükümeti devlete ait olan Rosneft petrol şirketinin ilk etapta yüzde 15'lik hissesini, 2012 yılından sonra da hisse satışını kademeli olarak artıracağı ve 2015 yılından sonra hisse devletin buradaki payını sıfıra düşürmeyi planlıyor.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir