6 il elektriksiz kaldı!

Bursa'daki doğalgaz elektrik santralinde meydana gelen arıza nedeniyle 6 ilde elektrik kesintileri yaşandı. İstanbul'da metro ve tramvay seferleri 16.30'a kadar durdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bursa'daki doğalgaz elektrik santralinde meydana gelen arıza nedeniyle 6 ilde elektrik kesintileri yaşandı. İstanbul'da metro ve tramvay hattı yaklaşık 3 saatten fazla çalışamadı.

İstanbul'da raylı sistemlerin durmasına da neden olan, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne de yaşanan elektrik kesintilerine, Bursa doğalgaz elektrik santralinde meydana gelen bir arıza sebep oldu.

Doğalgaz santralindeki arıza, sistem çöküntüsüne yol açtı. Bunun sonucu olarak İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'ye elektrik verilemedi.

Arızanın giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten yetkililer, en kısa sürede söz konusu illere elektrik verilmeye başlanacağını kaydettiler.

İstanbul'da metro ve tramvay seferleri normale döndü

İstanbul'da meydana gelen elektrik kesintisi, başta ulaşım olmak üzere hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul'da, elektrik kesintisi nedeniyle saat 13.43'den itibaren metro ve tramvay seferleri yapılamadı. Seferler 16.30 itibariyle ise tüm hatlarda normale döndü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul'a elektriklerin bölge bölge verilmeye başlandığı ifade edildi. Açıklamada, İstanbul Metrosu Şişhane Taksim Finüküler Hattı ve diğer tüm hatlarda seferler normale döndüğü belirtildi.

Kesinti Bursa'daki doğal gaz santrali kaynaklı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırlareli ve Edirne'de yaşanan elektrik kesintisi, Bursa'daki doğalgaz elektrik santralinde meydana gelen arızanın sebep olduğu sistem çöküntüsünden kaynaklandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir