6 ilde organize suç örgütü operasyonu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ADANA - Adana merkezli Ankara, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Şırnak'ta, çıkar amaçlı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 40 kişi gözaltına alındı.
 
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile düzenlediği basın toplantısında, kentte suç ve suçlularla mücadele konusunda emniyet birimlerinin yaptığı çalışmaların kesintisiz devam ettiğini söyledi.
 
Bu kapsamda Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma hakkında bilgi veren Coş, şunları kaydetti:
"Emniyet Müdürlüğümüzce A.A liderliğinde bir grubun çıkar amaçlı organize suç örgütü yapılanması içerisinde olduğu tespit edilerek gerekli yasal çalışmalara başlanmıştır. Bu kapsamda 'Organize silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüt adına hizmet yüklenmek, yağma, yağmaya teşebbüs, darp, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, cinsel istismar, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet, ruhsatsız tabanca ve fişek bulundurmak, uyuşturucu ticareti yapmak' suçlarından toplam 25 ayrı suça karıştıkları tespit edilen bir örgüt mensubu 40 kişi yakalanmıştır. Şüpheliler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğünce haklarında gerekli işlemlere başlanmıştır."
 
Yakalanan şüphelilerin ev, iş yerleri ve araçlarında yapılan aramalarda çeşitli malzemelerin ele geçirildiğini belirten Vali Coş, gözaltına alınan 40 şüpheliden 7'sinin ifadeleri alındıktan sonra serbes bırakıldığını söyledi.
 
Aralarında 1 subay ve 3 avukatın da bulunduğu iddia edilen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
 
Bu arada, operasyona ilişkin polis kamerası görüntüleri de basına dağıtıldı. Görüntülerde, helikopter destekli olarak özel harekat ekiplerinin de katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, ev ve iş yerlerinde sabahın ilk saatlerinde yapılan aramalar ve zanlıların yakalanması görülüyor.