600 polisle "panzehir" operasyonu

Diyarbakır'daki operasyonda 63 kişinin gözaltına alınırken, 56 kilo 50 gram esrar ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da uyuşturucu tacirlerine yönelik olarak 600 polisin katılımıyla yapılan operasyonda, 63 kişi gözaltına alındı.
 
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünde, ilgili birim amirleriyle saat 05.00 sıralarında bir araya gelen Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, operasyonun detaylarını görüştü.
 
Burada bir açıklama yapan Sağlam, Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin, gençleri zehirleyen uyuşturucu tacirlerine karşı operasyon düzenleyeceğini bildirdi.
"Panzehir" adını verdikleri operasyonu, 600 polisin katılımıyla gerçekleştireceklerini anlatan Sağlam, "6 ay süren çalışmalarda 93 şüpheli tespiti yapıldı. 64 ikamet ve 7 iş yeri olmak üzere 71 yere gireceğiz. Hayırola diyelim" dedi.
 
Emniyet Müdürü Sağlam, daha sonra narkotik, özel harekat ve diğer birimlerde görevli polislere operasyon emri verdi. Kendisinin de bizzat katıldığı ve helikopterlerin de kullanıldığı operasyon, özellikle Sur ilçesindeki mahallelerde yoğunlaştı.
 
Alipaşa Mahallesi'ne giren ekipler, uyuşturucu satıcılarının, içinde metruk binaların bulunduğu bir sokağın girişine duvar ördüklerini gören Sağlam, kapıyı koçbaşı ile kırdırdı. Ekiplerin girdiği, metruk binalardan oluşan bu mekanda, satışa hazırlanmış bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.
 
Sağlam, burada gazetecilere bilgi verirken, şunları söyledi:
"Bunlarla çocuklarımızı zehirliyorlar. Diyarbakır kolay bir şehir değil. Esasen şunu da görüyoruz. Kentte bu şekilde yüzlerce sokak var. Bu gibi dar sokaklarda uyuşturucu satılıyor. Bu gibi yerlerde bunları takip etmek de kolay değil. Bu şehirde kentsel dönüşümün ne kadar acil olduğu da ortaya çıkıyor. Buralara polis araçları giremiyor. Zırhlı araçlarımız giremiyor. Öyle sokaklar var ki motorize ekiplerimiz de giremiyor. Dolasıyla kentsel dönüşüm gerekliliğini çok ileri bir şekilde hissettiriyor."
Yaklaşık 3 saat süren operasyonda 63 şüpheli gözaltına alınırken, aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 3 şarjör, 9 mermi, "fişek" tabir edilen vaziyette 750 gram esrar, 55 kilo 300 gram kubar esrar ile 2 adet av tüfeği ele geçirildi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir