650 bin liralık kaçak eşya ele geçirildi

Gaziantep Emniyeti, piyasa değeri 650 bin lira olan kaçak eşyayı düzenlediği operasyonla ele geçirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, piyasa değeri 650 bin TL olarak belirlenen kaçak eşya belirlendi. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda yurt dışına çıkış yapmak üzereyken tır aracı üzerinde yapılan arama ve ilgili evraklar üzerinde yapılan tetkik ve kontrollerde beyan edilen eşyaların bir kısmının tır aracında bulunmadığı, bir kısmının beyan edilene göre fazla olduğu bir kısmının ise eksik olduğunun tespit edildi. Toplamda 19 bin 460 adet ve 14 bin 93 kg eşyada farklılık tespit edildi. Bunun üzerine araca el konulmuş olup, kaçakçılığa konu eşyanın toplam piyasa değeri yaklaşık 650 Bin TL olarak belirlendi. 

Şahıslar ve firma hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununa muhalefetten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.