7. sınıf SBS'ye yargı freni

Danıştay 8’nci Dairesi, 7. sınıf Seviye Belirleme Sınavı'nın yürütmesini durdurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Danıştay 8’nci Dairesi, 7. sınıf Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Danıştay 8'nci Dairesi, bir öğrenci velisi avukatın başvurusu üzerine, 7. sınıf Seviye Belirleme Sınavı'nın yürütmesini durdurdu.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Danıştay'ın 7. sınıflara yönelik seviye belirleme sınavının yürütmesinin durdurulmasıyla ilgili olarak, kararın ellerine yeni ulaştığını belirterek, "Kararı inceleyeceklerini, itiraz haklarının bulunduğunu" söyledi.

"Aldığım bilgiye göre kararın içeriğinde bir eşitsizlik olduğu gerekçesi var. Biz zaten Seviye Belirleme Sınavı'nı 6. ve 7. sınıflar için kaldırdık. Sadece geçtiğimiz yıl itibarıyla 6. sınıfta giren öğrencilerin bir sisteme tabi olmaları nedeniyle onların kazanılmış hakları olduğunu düşünerek bu hakkın zayi olmaması adına bu kararı verdik. Yoksa 6. ve 7. sınıflarda kaldırıldı. Fakat geçiş dönemi için öngörülen kademeli bir süreçti. Bu kademeli sürece ilişkin verilmiş bir karar. Bu kararı inceleyeceğiz. Bakanlık olarak itiraz da edebiliriz, itiraz  sonucuna göre işlem yapabiliriz veya üzerinde değerlendirme yapıp gereğini yapabiliriz. Şu anda verilmiş bir kararımız yok."

Bakan Çubukçu, öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı konusundaki soruya karşılık, atama takviminin KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından belirleneceğini söyledi. Çubukçu, takvim netleştikten sonra duyuru yapacaklarını belirtti.

 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir