70 milyar euroya daha ihtiyacı var

Avrupa Merkez Bankası üyesi Smaghi, Yunanistan'ın gelecek yıla kadar 70 milyar euroya daha ihtiyacı olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Avrupa Merkez Bankası üyesi Lorenzo Bini Smaghi, Yunanistan'ın gelecek yıla kadar 60 milyar ile 70 milyar euroya daha ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bini Smaghi, yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın gelecek yıla kadar 60 milyar ile 70 milyar euroya daha ihtiyacı olduğunu, ülkenin Avrupa ülkelerinden 20 milyar euro (28 milyar dolar) daha yardım alabileceğini belirterek, ihtiyaç duyulan yardımla ilgili boşluğun çeşitli yollarla doldurulabileceğini, bunun bir kısmının kamu bir kısmının da özel sektörün katkısı olabileceğini ifade etti. 

Özel sektörün katkısının kısmen kamu mallarının satışından, bunun yanı sıra Yunanistan bankalarındaki yatırımların vadelerinin uzaltılmasından ve kısa vadeli kamu borçlanmasından gelebileceği ifade ediliyor. Kamunun katkısının ise üçte ikisinin yani 20 milyar eurosunun euro Bölgesi ülkelerinden ve geri kalanının ise IMF'den gelebileceği belirtiliyor. 

Bini Smaghi, planın üzerinde daha fazla çalışılması gerektiğini ve her durumda Yunanistan hükümetinin finansal durumu düzeltmek için çalışma konusunda somut taahhütlere ihtiyaç bulunduğunu belirterek, yeniden yapılandırma yoluyla borçların herhangi bir şekilde azaltılmasını ihtimalini reddetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir