71 günde 118 şehit verdik

Terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana düzenlenen operasyonlarda bin 193 terörist etkisiz hale getirildi. Terör saldırılarında ise 118 güvenlik görevlisi şehit oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Son 71 gündeki (7 Temmuz-15 Eylül) terör saldırılarında 118 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 28 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 345 kişi yaralandı. 

Teröristlerce çoğunluğu TIR'lardan oluşan 270 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 121 terörist etkisiz hale getirildi; 21'i yaralı 53 terörist yakalandı. Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 520 kişi gözaltına alındı, bunlardan 693'ü tutuklandı. 

TSK'nın hava operasyonları 

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda bin 193 terörist etkisiz hale getirildi. Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi. 

Son 24 saatte yaşananlar 

Muş'ta terör örgütü PKK'nın, menfeze yerleştirdiği patlayıcının askeri aracın geçişi esnasında infilak ettirilmesi sonucu, biri ağır 12 asker yaralandı. Muş- Diyarbakır/Kulp karayolunun Arpayazı köyü yol ayrımında gerçekleşen olayda yaralanan askerler, Muş Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.  

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca 3. Piyade Tümen Komutanlığına havan saldırısı düzenlendi. Saldırıda 3 havan mermisinin Şehit Piyade Üsteğmen Halil Durmaz Kışlası'na, diğer 4 havan mermisinin ise Dize, Yeşildere, Kışla ve Orman mahallelerine düştüğünü bildirildi. Havan saldırılarına eş zamanlı olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca Yüksekova ilçesinin farklı noktalarından askeri kışlaya ağır makineli silahlarla saldırı düzenlenen saldırıya güvenlik güçlerimizce anında karşılık verildi. 

Yüksekova'daki bir başka olayda da bazı mahallelerde kazılan hendeklerle oluşturulan barikatları kaldırmak için operasyon başlatan güvenlik güçlerine, teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Olayda can kaybı ve yaralanan olmadı. 

Şemdinli ilçesinde de terör örgütü PKK mensubu bir kadının örgütten kaçarak Derecik Jandarma Karakol Komutanlığına silahsız ve teçhizatsız teslim oldu. 

Erzurum'un Tekman ilçesinde Yiğitler Mahallesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarına karşı arazi tarama faaliyeti icra eden Kırıkhan Jandarma Karakolu ekiplerine, bölgedeki bir grup terörist ateş açtı. Güvenlik güçlerinin karşı ateşle cevap vermesiyle çıkan çatışmada, 3 terörist yaralı olarak yakalandı. Örgüt mensuplarından 7 Kalaşnikof uzun namlulu silah, bir biksi makineli tüfek, bir RPG 7 roketatar, bir lav silahı, 10 el bombası ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi. 

Aynı kentte terör örgütü mensuplarının eylem düzenlemesi sebebiyle trafiğe kapatılan Erzurum'un Çat ilçesi ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasındaki karayolu, güvenlik kuvvetlerinin bölgedeki operasyonlarının ardından yaklaşık 8 saat sonra yeniden ulaşıma açıldı. 

Tunceli'de de Tunceli-Pülümür ile Tunceli-Ovacık karayolları,  PKK mensuplarınca gerçekleştirilen yol kesme, araç yakma, gasp, tehdit ve silahlı saldırıları önlemek amacıyla, güvenlik gerekçesiyle 15 Eylül'den 18 Eylül saat 05.00'e kadar ulaşıma kapatıldı.  

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce zırhlı polis aracına atılan roketatar çay ocağına isabet etti. Şans eseri ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıda çay ocağında büyük hasar oluştu. 

Türkiye genelinde son 24 saatte terör olaylarına ilişkin gözaltına alınan ve aralarında güvenlik kuvvetleriyle girdikleri çatışmada yaralı olarak yakalanan 3 teröristin de bulunduğu 139 kişiden 29'u tutuklandı. 

Türkiye'de son günlerde gerçekleşen terör saldırıları, Diyarbakır, İstanbul, Balıkesir, Kütahya'da protesto edildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren 600'den fazla sivil toplum kuruluşunun temsilcisi Diyarbakır'da yayınladıkları bildiri ile terör örgütü PKK'ya Türkçe ve Kürtçe silah bırakma çağrısında bulundu. 

Spor Toto Lig'de 4. hafta maçlarına Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, teröre karşı birlik mesajı vermek için sahaya aynı tişörtlerle çıkarken, TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı'nın çağrıları da karşılıksız kalmadı.