8 askerin rahatsızlanma sebebi belli oldu

AK Parti Kastamonu Milletvekili Demir, Kastamonu 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'ndaki 8 askerin rahatsızlanmasını yemekten değil, kantinden aldıkları keklerden dolayı olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kastamonu 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda 8 askerin rahatsızlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, "Askerlerin yemekten değil de kantinden aldığı keklerden rahatsızlandıkları netleşti" dedi.

Demir, Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Demir, olayı ilk duydukları andan itibaren komutanlarla irtibat halinde olduklarını belirterek, "Olayın bize haber edildiği andan itibaren eğitim komutanımızla irtibat halindeydik. Askerlerin yemekten değil de kantinden aldığı keklerden rahatsızlandıkları netleşti. Eğitim Alayında 3 binin üzerinde personel var. Hepsi aynı yemeği yediği için yemekten kaynaklı bir sıkıntı olmadığı kesin" diye açıklamada bulundu.

"Bazıları psikolojik olarak etkilenmiş"

Bazı askerlerin de psikolojik olarak etkilendiğini anlatan Demir, "Birkaç askerin bir anda şikayetçi olması üzerine Manisa'daki olaylardan da etkilenen bazı askerler, 'Biz de aynı yemekten yedik, yemekten mi oldu acaba?' diye düşünceye kapılarak revire başvurmuş. İlk etapta sayı bir anda  çoğalmış. Oysaki bu 8 arkadaş kantinden kek almışlar, kek yemişler. Hiçbir şekilde yeme içmeden dolayı zehirlenme olayı yok. Manisa'daki olaya benzer bir vaka kesinlikle yoktur. Bunun çok yakın takibini yaptık" ifadelerini kullandı.

Demir, olayı farklı noktalara çekmek isteyenler bulunduğuna dikkati çekerek, "Bazı çevrelerin bir algı oluşturduğunu, bu noktada bir algıyı alıp büyütüp nerelere getirdiğini gördük. Şu anda herkes görevlerine devam ediyor. Herkesin durumu iyi" şeklinde yorum yaptı.