81 ilde araştırma yapıldı, sonuçlar bu hafta çıkıyor

Sağlık Bakanı 81 ilde damacana suları ile ilgili başlatılan çalışmanın bu hafta sonuna kadar açıklanacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ambalajlı su denetimlerine ilişkin halk sağlığı laboratuvarlarının 81 ilde yaptığı çalışmaların, muhtemelen cuma gününe kadar neticeleneceğini, problem görülen satış noktaları ve o satış noktalarına ait markaları Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinden duyuracaklarını bildirdi.


Sağlık Bakanı Akdağ: "Muhtemelen Cuma'ya kadar 81 ilde yoğun biçimde örnek alarak halk sağlığı laboratuvarlarının yaptığı çalışmalar neticelenmiş olacak."

ANKARA  - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ambalajlı su denetimlerine ilişkin halk sağlığı laboratuvarlarının 81 ilde yaptığı çalışmaların, muhtemelen cuma gününe kadar neticeleneceğini, problem görülen satış noktaları ve o satış noktalarına ait markaları Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinden duyuracaklarını bildirdi.

Beş dolum tesisinin firma isimleriyle açıklandığını hatırlatan Akdağ, satış noktalarında problem olduğunda satış noktasının ismini, adresini ve o satış noktasındaki hangi markaysa o markayı da açıklayacaklarını bildirdi.
Akdağ, "Örneğin 25 ayrı satış noktasından numune almışsınız bunların 24'ü iyi çıkmış. Zaten dolum tesisinde de problem yok ama satış noktasının birinde problem var. İlgili satış noktasıyla meselenin irtibatını gösterir" dedi.

Ayaydın o firmaları savcılığa şikayet etti

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, İstanbul'a sağlıksız damacana su satan firmaları İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet etti.

Ayaydın dilekçesinde, 61 dolum tesisinden numune alıp analiz ettiren Sağlık Bakanlığı'nın Buzada, Erpınar, Alps, Kervansaray, ve Yalısu isimli firmaların sağlığa uygunsuz olduğunu kamuoyuna duyurduğunu hatırlatarak, söz konusu firmaların kamu sağlığına zarar verdikleri gerekçesiyle cezalandırılmalarını talep etti.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir