82 sığınmacı son anda kurtarıldı

Bodrum'da yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan 82 sığınmacı kurtarıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sahil güvenlik ekipleri, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan 82 sığınmacıyı son anda kurtardı.

Bodrum ve Turgutreis açıklarında devriye gezen Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, gece saatlerinde Afganistan ve Myanmar uyruklu 27 sığınmacının içerisinde olduğu üç ayrı botun aralıklarla çıkış yaptığını fark etmesi üzerine harekete geçti.

Kürek yardımıyla ilerlemeye çalışan ve Bodrum açıklarından geçen yaklaşık 150 metrelik kuru yük gemisine çarpmak üzere olan üç bot, sahil güvenlik ekiplerince Akyarlar Kargı Adası açıklarında son anda kurtarıldı. Suyun akıntısına kapılmak üzereyken kurtarılan sığınmacılar, sahil güvenlik botuna alındı. 27 sığınmacı Akyarlar Jandarma Karakoluna teslim edildi. 

siginmaci3.jpg

Batan bottan kurtarıldılar

Gece boyunca operasyonlarını sürdüren ekipler, dalga boyunun 3 metreye kadar ulaştığı açık denizde 8 metrelik bir botu fark etti.

Suriye uyruklu 55 kişi, sahil güvenlik ekipleri tarafından Çelebi Adası açıklarında batmak üzere bottan kurtarıldı.

Sığınmacılar, Bodrum Milta Marina içerisindeki Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi. Özellikle çocukların üşümüş ve korkmuş olduğu gözlendi. Yiyecek ve battaniye yardımı yapılan sığınmacılardan 7 aylık bir bebeğin, Sahil Güvenlik Komutanının kucağında uyuması dikkat çekti.

Öte yandan Bodrum'da artan kaçak geçişler nedeniyle bölgede görev yapmak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığınca "SG Kolluk Destek Timleri" görevlerine devam ediyor. Geçici görevlendirmeyle Bodrum'a gönderilen timler, Bodrum ve Turgutreis bölgelerindeki botlara destek oluyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir