88 öğrenci, STK'larda staja başladı

Citibank ile Sabancı Üniversitesi işbirliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen programa 88 öğrenci kabul edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Üniversitesi ile Citibank işbirliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Staj Programı"na 88 öğrenci kabul edildi.

Sabancı Üniversitesinden yapılan açıklamada, üniversitenin Toplumsal Duyarlılık Projeleri çerçevesinde Citibank ile işbirliği içerisinde, Citi Vakfı'nın 30 yıldır ABD'de sürdürdüğü STK Staj Programı'nın, Türkiye'de de STK'lar ile üniversite öğrencilerini 3 yıldır ortak bir programda buluşturduğu kaydedildi.

Projeyle Türk Sivil Toplum Kuruluşlarına insan kaynağı desteği sağlamanın yanı sıra Türkiye'deki gençleri, yaşadıkları topluma katkıda bulunmaları konusunda teşvik etmenin amaçlandığı belirtilen açıklamada, yaz tatillerinde STK deneyimi kazanan öğrencilerin ayrıca uzun vadede STK'ların gelişmesine katkıda bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, 39 üniversiteden 333 öğrencinin staj için başvurduğu, hangi kuruluşlarda staj yapmak istediğini belirtme şansına sahip öğrencilerden, eşleştirmeler sonucu işbirliği yapılan 25 STK tarafından 88'inin programa kabul edildiği bildirildi.

Açıklamada, eylülde sona erecek staja katılan öğrencilere "katılım sertifikası" da verileceği belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir