9 kişinin öldüğü kazada 2 gözaltı

Elazığ'da sera işçilerini taşıyan minibüse çarpan tren makinistleri gözaltına alındı. Kazada 9 kişi ölmüş 1 kişi yaralanmıştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Elazığ'da dün demiryolundan kontrolsüz bir şekilde geçmek isteyen sera işçilerini taşıyan minibüse çarparak 9 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına neden olan Vangölü Ekspresi'nin makinistleri Burhan E. ve Bekir Y., soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nden Ankara'ya yolcu taşıyan 11532 sefer sayılı Vangölü Ekspresi, Elazığ merkeze bağlı Yurtbaşı Beledesi'nde dün sabah saatlerinde sera işçilerini taşıyan Mesut Karakoç'un kullandığı 23 DF 622 plakalı minibüsle çarpıştı. Hemzemin geçide 1625 metre uzakta, demiryolunu geçmek isterken meydana gelen kazada, 5'i Suriyeli olmak üzere aralarında sürücünün de bulunduğu 9 kişi yaşamını yetirdi, 1 kişi de ağır yaralandı.

Herhangi bir güvenlik önlemi ve bariyerin bulunmadığı kontrolsüz geçiş sırasında meydana gelen kazanın ardından, dün tren makinistleri Burhan E. ve Bekir Y. gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin tamamlanmasının ardından 2 makinist, adliyeye sevkedilecek.