900. Kent Otobüsü banttan indirildi

Otokar Genel Müdürü Görgüç, "2012 ve takip eden 2013'te İETT'nin 3 ihalesinde 900 adetlik kent içi ulaşım otobüsü ihalesini aldık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Otokar'ın İETT için ürettiği 900. Kent otobüsü, törenle banttan indirildi.

Otokar'ın Arifiye ilçesindeki fabrikasında düzenlenen törende konuşan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, İETT'ye söz verdikleri gibi 900. aracı zamanında teslim etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

"İstanbul, dünyanın en büyük metropollerinden" diyen Görgüç, "Toplu taşımacılık alanında da dünya standartlarını sağlayan büyük bir metropol. 2012 ve takip eden 2013'te İETT'nin 3 ihalesinde 900 adetlik kent içi ulaşım otobüsü ihalesini aldık. Kent aracımızı bu iş için imalata hazırladık, bugün mutlu günümüz, İETT ile yaptığımız sözleşmede yer alan 900. aracın banttan çıkış günü" ifadesini kullandı.

Görgüç, banttan indirilen aracın kalite kontrolünün ardından 10 gün içinde belediyenin hizmetine verileceğini anlattı.

İstanbul gibi büyük bir metropolün toplu ulaşım hizmetine araç sağlamanın kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Görgüç,şöyle devam etti:

"Bu ihaleyi kazandığımızda büyük heyecan duyduk, herkes seferber oldu. Bugün İETT gibi köklü kurum aracılığıyla yerli tasarım, yerli üretim araçlarımızı İstanbul yollarında görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bugün İETT bünyesinde araç temininin yanında yedek parça ve bakım hizmetlerini de gerçekleştiriyoruz. 5 yıl boyunca yedek parça temini ve araç bakımını kapsıyor. Kurulan sistem dünyadaki ilk sistemlerden bir tanesi, İETT'nin işletim sistemi.

Hiçbir aksama olmadan düzenli bakımı gerçekleştirilen araçlar hizmete çıkıyor. İstanbul, İETT gibi büyük bir işletmeye hizmet vermek, aynı zamanda önemli bir referans oluyor. Bu projenin bu aşamaya gelmesi bizim için övünç kaynağı."

İETT Araç Bakım Onarım Daire Başkanı Aydın Karadağ ise aradan geçen bir yılda 900. aracı teslim almak üzere olduklarını söyledi.

Karadağ, şöyle konuştu:

"Öyle bir şey ki engelliler için uygun aracı 2006 yılında aldığımız zaman, aracı gördüğümüzde 'niye Türkiye'de yapmıyoruz' dediğimizde ilk görüştüğümüz kişilerden birisi de şu anki Genel Müdür Yardımcımız Basri Bey'dir. Aradan geçen süreye baktığımda, 6-7 yıl sonra 900 aracı zamanında, hem de gerçekten yüksek kalitede teslim aldık. Bugün Avrupa'da bile konuşulduğunu biliyoruz. Bizim için de büyük övünç kaynağı. Bunların tasarımını sizlerle yaptık, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Güzel bir işbirliği sergiledik.

Neticesinde bugün çıkan araba örnek bir araç. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz toplu taşımacılıkta hatırı sayılır konumda. Dünyanın her tarafına otobüs ihraç edebilecek durumda. Bildiğim kadarıyla şu an 900 araç yaklaşık bedeli 150 milyon avro, bir kalemde İETT'nin aldığı en yüksek araç kapasitesidir. Bu da Otokar'ın başarısıdır."

Konuşmaların ardından Otokar'ın IETT için ürettiği 900. Kent otobüsü banttan indirildi.  

Otokar çalışanlarıyla fotoğraf çektiren Karadağ, Görgüç'e 34 İETT 900 yazılı plaka hediye etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir