A ve B tipi fonların, yerine 9 tip fon

A ve B tipi fonların yerine gelecek 9 fon, para piyasası fonları, tahvil bono fonları, karma fonlar, hisse fonları, uluslararası fonlar, esnek fonlar, özel fonlar, fon sepeti ve emtia fonlarından oluşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanı Gür Çağdaş, A ve B tipi fonların kalkacağını ve yerine 9 tip fon geleceğini söyledi.
CNBC-e'nin yayınında soruları yanıtlayan Çağdaş, fonlarda yeni düzenlemeye ilişkin kararın bu hafta Sermaye Piyasası Kurulu'ndan çıkacağını da belirtti.
Çağdaş, söz konusu 9 fonu, para piyasası fonları, tahvil bono fonları, karma fonlar, hisse fonları, uluslararası fonlar, esnek fonlar, özel fonlar, fon sepeti ve emtia fonları olarak açıkladı.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray 22 Aralık'ta Reuters ile söyleşisinde, portföyünde belli bir oranın üzerinde hisse senedi bulunduran yatırım fonlarından sağlanan kazançlara uygulanan yüzde 10 oranındaki stopajın kaldırılacağını ve Maliye Bakanlığı'nın bu konudaki çalışmalarını tamamladığını açıklamıştı. 
Çağdaş, SPK tebliği ile portföy yatırım şirketlerinin fon kurabileceğini kaydetti.
Çağdaş ayrıca, 5 yıl sonra Türkiye'deki yatırım fonlarının GSYH'ye oranının yüzde 20'lere ulaşacağını düşündüklerini, bunun da 150-200 milyar dolarlık bir büyüklük anlamına geldiğini söyledi. 
Bu konularda ilginizi çekebilir
fon