A&T Bank, Gaziantep'te şube açtı

K.Afrika ve Ortadoğu bölgesindeki liderliğini pekiştirmek isteyen banka şube sayısını 6'ya çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
GAZİANTEP - A&T Bank, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticareti desteklemek üzere Gaziantep'te yeni şube açtı.
A&T Bank Gaziantep Şubesi'nin açılışı, A&T Bank Genel Müdürü Sadek K.S. Abu Hallala, Gaziantep Şube Müdürü Fuat Gökmen Erdem ve birçok davetlinin katıldığı törenle açıldı.
Hallala, açılışta yaptığı konuşmada, 2008 sonunda hazırlanan yeni stratejik plan doğrultusunda hedeflerini yeni müşteri segmentlerine yayılmak, dağıtım kanallarının sayısını ve çeşidini artırmak ve Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgesindeki liderliğini pekiştirmek olarak belirleyen A&T Bank'ın şube sayısını Gaziantep, Kayseri ve Konya'da açılan yeni şubeleriyle 6'ya çıkardığını belirtti.
Kurulduğu günden bu yana A&T Bank'ın, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticarete ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine destek verdiğini vurgulayan Hallala, şunları söyledi:
"Bu ülkeler ile üst düzeyde yapılan temasları ve Suriye, Ürdün, Libya gibi ülkelerde vizenin kalkmasını çok olumlu buluyoruz. Türk iş dünyasının Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) ülkeleriyle olan ticaretini desteklemek üzere Gaziantep, Kayseri ve Konya'da şube açtık. Anadolu illerimizin kalkınmasının tüm Türkiye'nin kalkınması için taşıdığı büyük önemin bilinciyle önümüzdeki yıl da yeni şubelerimizi devreye sokacağız."
A&T Bank'ın yeni stratejik plan kapsamında aktif büyüklüğünü 3 milyar liraya, karlılığın önemli ölçütlerinden olan öz kaynak ve aktif getiri oranlarını ise sektör ortalamalarına yükseltmeyi hedeflediğini belirten Hallala, önümüzdeki yıllarda şube sayılarını daha da artırmanın yanı sıra internet bankacılığı ve ortak ATM ağı da dahil olmak üzere banka dağıtım kanallarını genişletmeyi planladıklarını, bugüne kadar kurumsal krediler ve mevduattan oluşan faaliyet alanına özel bankacılığı da ekleyeceğini bildirdi. 
1977 yılında kurulan A&T Bank, Libyan Foreign Bank (yüzde 62,37), Türkiye İş Bankası A.Ş. (yüzde 20,58), Ziraat Bankası A.Ş. (yüzde 15,43) ve Kuwait Investment Co.'nun (yüzde 1,62) ortak girişim bankasıdır. Türk, Arap ve diğer yabancı ülkelerdeki iş adamları arasında bağlantı oluşturmak üzere uluslararası para piyasaları, yabancı para işlemleri ve global finans ve mevduat toplama faaliyetleri gibi her türlü bankacılık yapma iznine sahiptir."
Bu konularda ilginizi çekebilir