”AB ile müzakerelere ivme kazandırılmalı”

Yalçındağ, TÜSİAD ve Fransa Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (CEPII) tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansta konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PARİS - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye'nin AB ile sürdüğü tam üyelik müzakerelerine yeni bir ivme kazandırması gerektiğini söyledi.

Yalçındağ, TÜSİAD ve Fransa Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (CEPII) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Küresel Büyümenin Yavaşlaması Karşısında Türkiye Ekonomisi" konulu konferansın kapanış oturumunda konuştu. Yalçındağ, ekonominin yapısı açısından da, tam üyelik müzakereleriyle ilgili sürecin, reformların ilerlemesi için elverişli bir ortam hazırlayacağını söyledi. Türkiye'nin tam üyeliğinin AB'ye yapacağı katkıya da değinen Yalçındağ, Avrupa iş dünyası ve tarafsız gözlemcilerin de Türkiye'nin AB'ye katılımının birliğini rekabet gücünü daha fazla artıracağının altını çizdiklerini kaydetti.

IMF ile ilişkiler

Türkiye'nin 2000'li yılların başından buyana uyguladığı makro ekonomik politikalara devam etmesi gerektiğini savunan TÜSİAD Başkanı, reform sürecinin dayanıklı tüketim malları ve iş gücü piyasasındaki reformları da içine alması gerektiğini vurguladı. TÜSİAD Başkanı, IMF ile iyi ilişkilerin devam etmesi ve kamu maliyesinin güçlü kılınmasının da önemine değindi. Yalçındağ, IMF ile ilişkilerin, ekonomik istikrarın sürdürülmesi açısından da ilave güvenlik sağlayacağını savundu.