AB, Türkiye konusunda başarısız

Financial Times, AB'nin, kendini küresel bir güç olarak gösteremediğini yazdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiliz Financial Times gazetesi, AB'nin, kendini küresel bir güç olarak göstermekte zorlandığını yazarak, "Türkiye konusunun da AB'nin başarısızlıklarından biri olduğunu" kaydetti.

Gazetenin dış politika yazarı David Gardner'ın Brüksel'den kaleme aldığı haberde, Lizbon anlaşmasının yürürlüğe girmesinin üzerinden neredeyse bir yıl geçtiği ancak AB'nin, kendini küresel bir güç olarak gösteremediği bildirildi.

"AB, yeni bir diplomatik makine yaratmaya çalışmakla zaman mı kaybediyor ?" sorusunu soran Gardner, birliğin başına ve dış politikasından sorumlu görevlere deneyimsiz ve etkisiz isimlerin getirildiğini kaydetti. Haberde, Türkiye ile ilgili ise, "Dikkate değer bir başarısızlık da Türkiye" ifadesi kullanıldı.

Haberde, AB'ye katılımının, Fransa, Almanya ve Kıbrıs Rum kesimi tarafından engellenmesine rağmen, Türkiye'nin, Balkanlardan Ortadoğu'ya kadar özgüvenli bir bölgesel güç olarak ortaya çıktığı ifade edilirken, Türkiye'nin dış politikasıyla koordineli olmak konusunda az çaba sarfedildiği belirtildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir