AB ve OECD yetkilileri İrlanda'yı rahatlattı

OECD Başekonomisti Pier Carlo Padoan, "İrlanda'nın ekonomik durumunun Yunanistan'dan farklı olduğunu" söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUBLİN - AB Komisyonu ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) yetkililerinden gelen açıklamalar, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından borç krizinin daha da derinleşeceği konusunda uyarılar alan İrlanda'yı rahatlattı.

AB Komisyonu Sözcüsü Amadeu Altafaj, Reuters'ın "İrlanda'nın avro bölgesi ülkelerinin acil yardım fonuna ihtiyaç duyup duymayacağına" ilişkin sorusunu, "Bunun söz konusu edilmediğini" söyleyerek yanıtladı.

Alfataj, AB Komisyonunun İrlanda'nın piyasaların güvenini kazanabilmek için gerekeni yapacağına inandığını kaydetti.

"İrlanda'nın durumu Yunanistan'Dan farklı"

Öte yandan, Reuters'a açıklamada bulunan OECD Başekonomisti Pier Carlo Padoan, "İrlanda'nın ekonomik durumunun Yunanistan'dan farklı olduğunu" söyledi.

İrlanda'nın ekonomik sorunlarının üstesinden gelinebilmesi için "yeni yöntemlerin mevcut olduğunu" ifade eden Padoan, bunların "bilinen" sorunlar olduğunu belirterek, "Çözümlerin ne olduğunu biliyoruz. Yeni bir şey yok" diye konuştu.

Bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,2 oranında daralan ekonomiyi toparlamaya çalışan İrlanda hükümeti, bir yandan dış ticaret, turizm ve yatırım alanlarında yeni stratejiler belirlerken bir yandan da gelecek yılın bütçesinde kamu harcamalarını en az 3 milyar avro kısmaya hazırlanıyor.