AB yeni stres testi hazırlığında

AB ekonomi ve maliye bakanları, bankaların Yunanistan'ın iflasına hazırlık derecelerini ölçmek için ayrıntılı çalışma yapılmasını istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Avrupa Birliği, bankaların Yunanistan'ın iflasına hazırlık derecelerini ölçmek için stres testi hazırlığına başladı.

AB ekonomi ve maliye bakanları, Londra merkezli Avrupa Bankacılık Üst Kurumundan (EBA) Yunan tahvillerinin değerinin kırpılması halinde hangi ülke bankalarının ne kadar zarar edeceği hakkında ayrıntılı çalışma yapılmasını istedi.

AB'nin ayrıca Birlik genelinde, ülke riskleri nedeniyle zarar yazan bankalara sermaye enjeksiyonunda uygulanacak ortak kurallar üzerinde çalıştığı bildirildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün Brüksel'de yaptığı açıklamada, ihtiyaç varsa bankalara sermaye takviyesinde hızlı hareket edilmesini istemişti.

AB içinde en fazla Yunanistan riskini Fransız ve Alman bankaları taşıyor. Fransa-Belçika ortaklığı Dexia, ikinci çeyrekte Yunanistan'dan kaynaklanan 4 milyar euro zarar açıklayınca zora girmiş ve iki ülke yetkilileri yeni kurtarma paketi üzerinde çalışmaya başlamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir