AB'den seçim sonuçlarına ilk açıklama

Avrupa Birliği: Türkiye'de bir an evvel yeni bir meclis ve hükümet kurulmasını ve birlikte çalışmayı bekliyoruz.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Komisyon Üyesi Johannes Hahn yaptıkları ortak açıklamada Türkiye'de yeni meclis ve hükümetin bir an evvel kurulmasını ve birlikte yakinen çalışmayı beklediklerini belirttiler ve önümüzdeki dönemin Türkiye-AB ilişkileri açısından "fırsatlar" sunduğunu vurguladılar.
             
 "Türkiye'de 7 Haziran genel seçimleri, ülke demokrasisinin gücünün açık bir göstergesi olan  yüzde 86'lık rekor bir katılımla gerçekleşti. Önde gelen tüm partilerin yeni parlamentoda temsiliyet kazanması, özellikle önem taşımaktadır" denilen ortak açıklamada, "Yeni meclis ve hükümetin bir an evvel kurulmasını ve birlikte yakinen çalışmayı bekliyoruz. Önümüzdeki dönem AB-Türkiye ilişkilerinin güçlendirilmesi ve AB-Türkiye işbirliğinin tüm yurttaşların yararına olacak şekilde her alanda ilerletilmesi için fırsatlar sunmaktadır" denildi.
              
Mogherini ve Hahn ortak açıklamasında AGİT'in ve diğer gözlemci heyetler tarafından açıklanacak ilk bulgu ve sonuçların dikkatle beklendiği de ifade edildi.
              
Türkiye genelinde oyların tamamı sayılırken; resmi olmayan sonuçlara göre AKP'nin oy oranı yüzde 40.9, HDP'nin oy oranı ise yüzde 13.1 olarak gerçekleşti. CHP'nin oy oranı yüzde 25, MHP'nin yüzde 16.3 oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir