ABD kapalı, İMKB'de yükseliş sınırlı

Enflasyon verileri sonrası iyimserlik hakim oldu, yükseliş kar satışıyla dengelendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası haftanın ilk işlem gününü 79 puan artışla 55.715 puandan tamamladı. Dolar 1.5650 TL’den işlem görürken, faiz yüzde 8.50’ye geriledi.

ABD spot piyasada bugün işlem olmaması, yurtiçi piyasaların da göreceli olarak sakin geçmesinde rol oynadı. Sabah açıklanan haziran ayı enflasyonunun yarattığı olumlu havanın desteğiyle İMKB 56.067 puana kadar çıktı. Bir ara kar satışıyla 55.488 puana inen endeks günü de 55.715 puandan tamamladı. Gün sonunda 1.18 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Haziran ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 0.56 oranında, Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) ise yüzde 0.50 oranında düşüş gösterdi. Yıllık enflasyon Haziran itibariyle TÜFE’de yüzde 8.37, ÜFE’de yüzde 7.64 olarak gerçekleşti.

Enflasyon verileri sonrası gösterge faiz yüzde 8.45 bileşik seviyesine gerileyerek 5.5 ay öncesine geri geldi. 25 Ocak 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz spor piyasada yüzde 8.50 seviyesinden kapanırken, valörlü işlemler yüzde 8.55’ten geçti.

Avrupa cephesinde ise yükseliş denemeleri zayıf kaldı. Bu arada Fransa Ekonomi Bakanı Christine Lagarde, Avrupa bankalarının ekonomideki şoklara dayanıklılığını gösterecek stres testlerinin sonuçlarının 23 Temmuz'da açıklanacağını söyledi.

Endeksler şu sıra cuma kapanışlarının altında seyrediyor. Geçtiğimiz hafta dolar karşısında toparlanma gösteren euroda bugün daha dengeli seyir etkili. Euro/Dolar 1.2520 sent seviyesinde işlem görüyor. Dolar/Yen ise 87.75 düzeyinde.

Dolarda bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5630/1.5655 TL düzeyinde yer alırken, serbest piyasada dolar 1.5650 liradan, euro 1.9570 liradan el değiştiriyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir