ABD vadeli piyasa Fed sonrası yükselişte

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD vadeli endeks kontratları, dün akşam açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının ardından yükselişe geçti.

Dow Jones endeks vadelileri 81 puan artarak 15.514 puana yükseldi.

S&P 500 vadelileri 9,65 puan artarak 1.690,15 puana, Nasdaq vadelileri ise 16,20 puan artarak 3.099,20 puana çıktı.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) iki günlük toplantısının ardından, karara yönelik açıklama yapıldı. ABD Merkez Bankası (Fed), aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarının hızını yakın bir zamanda yavaşlatacağına dair bir sinyal vermedi.

Açıklamada, yılın ilk yarısında ekonominin "mütevazı" büyüme gösterdiği belirtilerek, istihdam piyasasında da son aylarda daha fazla gelişme yaşandığı vurgulandı. Ancak işsizlik oranının hala yüksek kalmaya devam ettiğine işaret edilen açıklamada, enflasyonun da komitenin uzun vadedeki hedeflerinin altında kaldığı bildirildi.

Fed'den varlık alımlarının azaltılması konusunda yeni bir açıklama gelmemesinin ardından makroekonomik verilerin piyasalar üzerindeki etkisi artarak devam ediyor. Piyasalar bugün ABD'de açıklanacak işsizlik başvuruları, temmuz ayı imalat sanayi PMI ve ISM verileriyle birlikte İngiltere ve Avrupa merkez bankalarının kararlarını bekliyor.