ABD'de küçük uçak düştü

Alaska'nın eyalet olmasını sağlayan eski senatör öldü, NASA'nın eski şefi kurtuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Alaska'nın güneybatısında küçük bir uçak düştü. Uçakta bulunan eski ABD senatörü Ted Stevens hayatını kaybederken, NASA'nın eski şeflerinden Sean O'Keefe kazadan canlı kurtuldu.

Stevens'ın ailesinin sözcüsü Mitch Rose, ABD'de en uzun süre görev yapan Cumhuriyetçi eski senatörün kazada öldüğünü doğruladı. 9 kişinin yolculuk ettiği uçağın düşmesi sonucu, Stevens'ın yanı sıra 4 kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi.

Uçaktaki yolcuların sayısı konusunda çelişkili haberler gelirken, federal güvenlik yetkilileri, edinilen ilk bilgiye göre uçakta 9 yolcunun bulunduğunu, kazada 5'inin öldüğünü söylediler. Alınan bilgiye Nerka Gölünden Stevens ve dostlarını balık avlamak için nehir kıyısına götürmek için havalanan tek motorlu deniz uçağı, Aleknagik Gölü yakınında bilinmeyen bir sebeple yere çakıldı.

Kazayla ilgili bir kaynak, halen Avrupa uzay devi EADS'ın Kuzey Amerika birimi yönetim kurulu başkanı olan 54 yaşındaki O'Keefe ve oğlunun kazadan kurtulduğunu söyledi. O'Keefe geçmişte, kazada ölen eski senatör Ted Stevens'ın (86) yardımcılığını yapmıştı.

Alaska'nın eyalet olmasını sağlayan senatör olarak tanınan Stevens, 2008 yılına kadar 40 yıl ABD Senatosu'nda görev yapmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir