ABD'ye gider gitmez sahneye çıktı

Sanatçı Nilgün Belgün, ilk defa geldiği ABD'de "Aşk ve Komedi" adlı oyununu sahneledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
NEW YORK  - Tiyatro sanatçısı Nilgün Belgün, "Aşk ve Komedi" adlı tek kişilik oyununu ABD'de sahneye koydu.
New York'ta faaliyet gösteren Amerika Türk Kadınlar Birliği'nin (ATKB) bünyesindeki eğitim çalışmalarına kaynak sağlamak amacıyla düzenlediği etkinlikte "Aşk ve Komedi" isimli oyununu sahneleyen Belgün, "Amerika'ya ilk gelişimde sahneye çıkmak büyük mutluluk" diye konuştu.
İlk defa 1973'te Devekuşu Kabare ile profesyonel tiyatro sahnesine adım atan sanatçı Belgün, 5 yıl önce yazdığı "Hayat Sen Benimsin" isimli kitabından uyarladığı gösterisinde, çocukluk anılarından, ilk tiyatro heyecanına, aile geçmişinden evlilik tecrübelerine kadar bütün hayatının en önemli anlarını akıcı bir dille özetlerken, yaptığı espriler, söylediği şarkılar ve dansları ile seyirciden büyük alkış aldı.
Belgün oyundan sonra, "Çok güzel bir seyirciyle karşılaştım. Salon doluydu. Aynı zamanda sevildiğimi de gördüm. Müthiş bir reaksiyon aldım. Her esprim karşılık buldu. Bu da beni çok mutlu etti" dedi.
ATKB Başkanı Sermin Özçilingir de Belgün'e sağladığı katkıdan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
Birliğin New York'ta Türk-Amerikan toplumuna ait en eski kuruluşlardan biri olduğunu belirten Özçilingir, "Bünyemizde 42 yıldır Atatürk Okulu bulunmaktadır. Biz özellikle okulumuza gelir sağlayan ve faaliyetlerini destekleyen etkinlikler yapmaktayız" dedi.
Belgün daha sonra kitaplarını imzaladı ve hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.