ABİGEM'lerin sayısı artacak

Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Altun, ''Türkiye'de 15 ilde ABİGEM'ler faal durumda, bunun sayısını artıracağız'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

AFYONKARAHİSAR - Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Muhsin Altun, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) sayısının ülke genelinde artırılacağını söyledi.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser'i makamında ziyaret eden Altun, çeşitli illerde çok sayıda proje yürüttüklerini, bunların bir kısmının tamamlandığını belirtti.
Altun, Afyonkarahisar'da da bir dizi proje uygulandığını dile getirerek, bunları yerinde görmek için kente geldiğini ifade etti.
Türkiye'de 90 ceza infaz kurumunu kapsayan ve ''reform'' olarak nitelendirilen AB destekli bir projelerinin olduğunu belirterek, söz konusu projelerin, ceza infaz kurumlarında iş yurtlarının mesleki eğitime de destek verecek şekilde gerekli ekipmanla donatılmasını kapsadığını vurguladı.
Altun, Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yürütülen projenin de tamamlandığına değinerek, bu kapsamda oluşturulan iş yurtlarını yerinde gördüğünü dile getirdi.
ATSO'nun, ABİGEM'e ev sahipliği yaptığını ifade eden Altun, Türkiye'de 15 ilde faal durumda olan ABİGEM'leri 3 ilde daha açacaklarını bildirdi.
Afyonkarahisar'ın, potansiyeli itibarıyla hem AB fonlarından hem de uluslararası fonlardan yararlanabilecek kapasitede olduğunu belirten Altun, bu konuda da ATSO'nun katkılarını beklediklerini söyledi.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser ise AB projelerinin çok önemli olduğunu dile getirerek, ''AB fonlarından aldığımız pay çok önemli ama bu da proje üretmekle oluyor. İmkanları değerlendiremedikten sonra aldığımız payın bir anlamı yok. Son yıllarda Afyonkarahisar, AB projelerinden pay artırma konusunda çok gerilerdeydi ama Acil Durum Yönetimi Bilgi İşlem Merkezi'ne (ADUYBİM) daha fazla ilgi göstermesiyle proje sayılarımız arttı. AB projelerinden aldığımız paylar da arttı'' dedi.