Aç kalınca gündüz ortaya çıktılar

Tunceli Pülümür Vadisi'nde, nesli tükenmekte olan vaşaklardan 3 tanesi görüntülendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TUNCELİ - Tunceli'de ağır kış şartlarından etkilenen "Vaşaklar", Pülümür Vadisi'nde avcılar tarafından avlanan yaban domuzu leşinden beslenmek için geldikleri sırada görüntülendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürlüğünde görevli orman mühendisi Engin Benli, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Vaşakların nesli tükenme noktasında olan hayvanlar olduğunu ifade etti.

Benli, "Vaşakların en fazla popülasyonunun Tunceli'de olduğunu söyleyebiliriz. Buna rağmen koruma altında olan hayvanlar. Normalde gündüz görünmeyen vaşaklar, bu sene ağır kış şartlarından dolayı su kenarına kadar inmişler, gündüz avlanmışlar. Dün iki tane gördüğümüz vaşakları bu gün üç tane gördük. Bir anne ve iki yavrusu olduğunu fark ettik. Vaşakları görmek, halen var olduklarını bilmek çok güzel bir olay. Ben de burada çalıştığım süre içinde ilk defa denk geliyorum" dedi.

Vatandaşlardan yaban hayatının korunması konusunda duyarlı olmalarını beklediklerini ifade eden Benli, "Vatandaşlarımızın doğanın korunması noktasında yaban hayvanlarının korunması noktasında hassas olmalarını istiyorum. Doğa ve yaban hayatı bizim bir parçamız, onlara sahip çıkmalıyız. Özellikle kaçak avcılar ve avcıları uyarmalıyız, engellemeliyiz. Bu vaşak Tunceli'nin ve Türkiye'nin güzelliği. Bunların nesli inşallah korumalarımız sayesinde devam edecek" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir