”Açıklamalar yaşananlar kadar düzeysiz"

Başbakan Erdoğan, istifa eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eleştirilerine sert yanıt verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, istifa eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eleştirileriyle ilgili olarak, ''Ana muhalefet Lideri'nin bugün yaptığı açıklamalar en az yaşananlar kadar düzeysiz ve çirkindir. Siyasal karalamaya dönüktür. Bütün bu yaşananların sorumluluğunu siyasi iktidara yüklemeye çalışmak ahlaksız bir iftiradır, büyük bir hezeyandır'' dedi.

Erdoğan, Conrad Otel'de CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal'ın açıklamalarını değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ana muhalefet Lideri'nin bugün yaptığı açıklamalar en az yaşananlar kadar düzeysiz ve çirkindir. Siyasal karalamaya dönüktür. Bütün bu yaşananların sorumluluğunu siyasi iktidara yüklemeye çalışmak ahlaksız bir iftiradır, büyük bir hezeyandır. Ümit ediyorum ki bu mesnetsiz suçlamalar içine düşen ve içine düştüğü bu ruh halinin, yaşanan travmanın doğurduğu istemsiz bir reaksiyon kısa bir zamanda sona erer. CHP yöneticilerinin çarpıtma ve gündem değiştirme taktikleri de yaşanan olayın vehametini gölgelemeye yetmeyecektir.''

"Gelişmeler hayret uyandırıcı"

Başbakan Erdoğan, Anayasa değişikliği görüşmelerinin yapıldığı Meclis'te paketin tümünün oylanmasından önce kasetten haberdar edildiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Bu haberi arkadaşlarım bana getirdiği zaman, görüntüleri kendim görmedim ama arkadaşlarımdan duyduğumla hemen Ulaştırma Bakanıma orada talimat verdim ve 'bir an önce bunun engellenmesi için ne yapılabiliyorsa bunu yapın' demiş olmama rağmen gelişmeler hayret uyandırıcı...

Toplumun genel ahlak değerlerini tahrip edebilecek böyle bir yayına devlet ve hükümet olarak tabii ki seyirci kalamazdık ve o tavrımızla da kalmadığımızı ifade ettik.

Böyle bir gizli çekimin yapılması, bu çirkin görüntülerin internet marifetiyle kullanılması bizim ilkesel olarak insani olarak, ahlaki olarak ve hukuki olarak kabul edeceğimiz tahammül edeceğimiz bir durum değildir."

"Gerçek dışı olmasını temenni ettik"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu öne sürülen görüntülerin gerçek dışı olmasını öncelikle kendilerinin temenni ettiğini belirterek, "Sayın Genel Başkanın böyle bir yalanlamada bulunmaması, bulunamaması üzüntümüzü daha da artırmıştır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Conrad Otel'de Deniz Baykal'ın istifası ile ilgili yaptığı açıklamada, bu olayın gerçek dışı olmasını temenni ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"(İnşallah bunlar doğru değildir) dedik. Sayın Genel Başkanın böyle bir yalanlamada bulunmaması, bulunamaması üzüntümüzü daha da artırmıştır. Ana muhalefet lideri serinkanlılığını yitirmiştir. Hezeyan bataklığında debelenmektedir. Bu olayların tamamen dışında olan şahsımı, arkadaşlarımı, hükümetimizi, partimizi hiç kimse ama hiç kimse çirkin iftiralarla kendi çirkinliklerine ortak edemez, kendi düzeylerine çekemez.

CHP lideri, bizim iyi niyetli tutumumuzu sorgulamaya yelteneceğine, kendi kabahatini ve çaresizliğini bizim üzerimizden aşmaya ve siyasallaştırmaya çalışacağına, kendisinden beklenen olgunluğu hiç değilse bugünlerde sergilemelidir. Onun da ötesinde eğer ellerinde bu hadisenin perde arkasıyla ilgili belge bilgi somut bir durum varsa, bunu hiç geciktirmeden kamuoyuyla, ilgili makamlarla ve savcılarla paylaşmalıdır. Aziz milletimiz de yaşananları ibretle izlemektedir. Herkesi sağduyuya, serinkanlı düşünmeye ve hareket etmeye özellikle davet ediyorum."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir