Acilen demokrasi tesis edilmelidir

Başbakan Erdoğan, Sakarya'da katıldığı toplu açılış töreninde Mübarek'in istifasını yorumladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu aşamadan itibaren, Mısır'da kaosa, istikrarsızlığa, özellikle de tahriklere müsaade edilmeden, bir an önce adil ve serbest seçimlere gidilmeli, Mısır'da anayasal demokrasi tesis edilmelidir" dedi.

Erdoğan, Sakarya'da 54 ayrı eser ve hizmetin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, içinde bulunduğu coğrafyada, merkezinde bulunduğu bölgede, barıştan, huzurdan, istikrardan, refahtan başka hiçbir hedefi ve hiçbir amacı olmadığını vurguladı.

Sadece Türkiye'nin değil, Türkiye ile birlikte komşularının, bölgedeki ülkelerin, halkların daha fazla refaha ve istikrara kavuşmasını, bölgeye kardeşlik ve dayanışmanın hakim olmasını istediklerini belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu coğrafyanın halkları olarak,  aynı kadere ortak olduk. Nasıl ki Filistin'in sızısı, bizim sızımız, nasıl ki Filistin'in meselesi tüm bölgenin meselesi iseMısır'ın da derdi, bizim derdimiz oldu, kimse bunu başka yerlere çekmesin.

Mısır'a çıkar endeksli bakmadık

"Mısır'a biz sadece kardeşçe tavsiyelerde bulunduk.  Mısır'da olup bitenlere, çıkara endeksli bakmadık. Şu aşamadan itibaren, Mısır'da kaosa, istikrarsızlığa, özellikle de tahriklere müsaade edilmeden, bir an önce adil ve serbest seçimlere gidilmeli, Mısır'da anayasal demokrasi tesis edilmelidir. Mısır halkının iradesi, şaibesiz ve şüphesiz bir biçimde sandığa yansımalıdır. Yeni dönem Mısır için hayırlı olsun, Allah kardeş Mısır halkının yar ve yardımcısı olsun" dedi.

Erdoğan Sakarya'dan muhalefete de yüklendi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya'da, bütün parti yöneticilerini, milletvekillerini, bütün teşkilatı toplayarak küçücük bir parkın açılışını yapanların, AK Parti'nin açılışlarını eleştirdiğini ifade ederek, ''Atalarımızın güzel bir sözü var. La teşbih. Benzetmiyorum, alınmasınlar, onlar için böyle bir şey söylemiyorum ama 'Tilki erişemediği üzüme koruk' der. Sen çalış, senin de olsun. Niye kıskanıyorsun'' dedi.

Erdoğan, Sakarya'da Serdivan Alışveriş Merkezi bahçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, son günlerde, anamuhalefet partisinin, AK Parti'nin illerde yaptığı açılışları diline doladığını ifade ederek, CHP'nin Türkiye'de çakılı çivisi olmadığını söyledi.

CHP'nin Türkiye genelinde ilçe, belde, iller olmak üzere toplam 526 belediyesi bulunduğunu anımsatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bunların, hiç şöyle gümbür gümbür bir açılış yaptıklarını duydunuz, gördünüz mü? Toplu açılıştan vazgeçtik, tek tek açılış yaptıklarını gördünüz mü? Olsa olsa herhangi bir yerde ufak bir park açarlar, ondan sonra aynen nasıl bütün kıyameti kopartırlar."

Biz çalışacağız

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anamuhalefet partisinin kendilerini yasama çalışmaları sırasında ''Aceleniz ne?'' şeklinde eleştirdiğini ifade ederek, ''Tamam kardeşim, siz çalışmayın, biz çalışacağız, bizim işimiz var, bizi halkımız çalışın diye gönderdi, yan gelin yatın diye göndermedi'' dedi.

8 yeni üniversite

Erdoğan,  eğitimin çehresini değiştirdiklerini, 160 bin derslik yaptıklarını, bunların da görülmediğini ifade ederek, 80 yeni üniversite açtıklarını, açmak için çalıştıkları 8 tanesi de eklenince üniversite sayısının 164'e çıkacağını ve her ilde bir üniversite olacağını belirtti.

2023'te ilk 10 ekonomiden biri olacağız

Çok çalışarak Türkiye'yi Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Ağızlarındaki pelesenk ne biliyor musunuz? 'Aceleniz neydi? Bu kadar niye acele ediyorsunuz, gece sabahlara kadar nedir bu?' Efendi, bizim acelemiz var. Yıllar yılı bizi bu yarışta geri bıraktınız. Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak yan gelip yatmakla olmaz, çalışarak olur. Çok koşacağız, çok çalışacağız, gece gündüz demeden çalışacağız ve Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde, 2023'te Türkiyemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacağız. Geldik, 26. sıradaydık şimdi 17. sıradayız. Hedef inşallah 2023'te ilk 10 içinde olacağız. Bu yan gelip yatarak değil, çalışarak olur. Çok çalışacağız.''

212 milyon liralık yatırım

Resmi açılışını yaptıkları 54 eser ve hizmeti tek tek anlatmaya zamanın müsait olmadığını, söyleyen Erdoğan 212 milyon liralık yatırımı bugün resmi olarak Sakarya'ya kazandırdıklarını belirtti. Erdoğan, Serdivan Belediyesi ile özel sektörün ortaklaşa yaptığı 50 bin metrekare ve 100 bağımsız bölüm olarak inşa edilen Serdivan Alışveriş Merkezi'ni bugün resmi olarak hizmete açtıklarını anlattı.

Bugün Sakarya merkezde ve ilçelerinde 17 ayrı okulun resmi açılışını gerçekleştirdiklerini belirten  Erdoğan, Büyükşehir belediyesince yürütülen 7 ayrı projeyle merkezde, ilçe ve köylerde 90 park, bahçe ve peyzaj çalışmasının tamamlandığını ifade etti. Erdoğan, Ulaştırma Bakanlığı ve belediyelerin yatırımlarıyla 15 proje halinde 24 yol ve kavşak çalışmasını Sakarya'ya kazandırdıklarını ve bugün açılışını yaptıklarını anlattı. Başbakan Erdoğan, 1 arama ve kurtarma hizmet binası, 2 eğitim pisti, KÖYDES kapsamında 2 içme suyu projesi, 1 belediye hizmet binası, 2 köprü, 1 gölet, 3 kanalizasyon çalışması ve 1 nehir ıslah çalışmasının açılışının yapıldığını söyledi.

Erdoğan, teknokent hizmete açıldığını, Hendek'te 600 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurdu açtıklarını, Sakarya'da yapımına devam ettikleri 1000 kişilik yurdu tamamladıklarında toplam kapasitenin 4 bin 492'ye çıkacağını belirterek, 2002 yılına göre yüzde 57 artış sağlayacaklarını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir