”Açılım denen paçavrayı da yırtıp atacağız”

MHP Grup Başkanvekili Vural, "Açılımın hiç bir noktasında olmadık, olmayacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOZÜYÜK - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Sevr'i yırttığımız gibi, açılım denen paçavrayı da yırtıp atacağız. Açılımın hiç bir noktasında olmadık, olmayacağız" dedi.

Vural, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir spor salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de uzun süredir "açılımın" konuşulduğunu, bunun aslında "milletin bölünmesi, insanların birbirini anlamaması" anlamına geldiğini savundu.

Açılımın adım adım uygulandığını ifade eden Vural, şöyle konuştu:

"Sınıfları ve okulları ayırarak başladılar, şimdi camileri ayırıyorlar. Yazıktır, günahtır. Televizyonlar ayrıldı. Böyle millet olunur mu? Açılım, Türk milletini çözmek isteyen, bölücülüğü yasallaştırmak isteyen bir siyasal yaklaşımdır. Açılımın bir amacı da cumhuriyetin temellerini yıkmaktır. Geçmişte Damat Ferit'lerin hazırladığı Sevr'i milletimiz milli mücadeleyle yırtıp attı. Hazırlanan yeni Sevr'i millete dayatmak istiyorlar. Akıbet yine aynı olacak. Sevr'i yırttığımız gibi açılım denen paçavrayı da yırtıp atacağız. Açılımın hiç bir noktasında olmadık, olmayacağız."

Vural, teknik bir arıza nedeniyle mikrofonun sesinin gitmesi üzerine, "Teknolojiler bizi durduramaz. Bizim sesimizi, Türk milletinin sesini kim kesebilir? 12 Eylül'ün zindanları da bizi susturamadı. Bugün ne mikrofon ne Recep Tayyip Erdoğan bizi susturamaz" dedi.

Vural, şunları kaydetti:

"Şimdi gelip size açılım denen şeyi anlatacaklar. Açılım nedir? Açılım eşittir Habur'dur. Habur'da PKK muhatap alındı. Açılım PKK'ya af demektir. AKP'nin hazırladığı açılım kitapçığında bir defa Türk milleti adı geçmiyor. Habur'da, yaptıklarına pişman olmayan teröristler serbest bırakıldı. Başbakan, Habur'u umut tablosu olarak nitelemişti. Umut tablosu değil, kara lekedir. 'Kevin Costner açılımı destekliyor' dediler. Adamın açılımdan haberi yok, Kevin Costner ile yapamadıklarını bizim popçularla, topçularla yapmaya çalışıyorlar. Millet bunu hazmetmez. Ne yaparsan yap millet Habur'u hazmetmez. Açılım al bayrağı kirletme projesidir. Bunlar ölen PKK'yı dirilttiler. Bugünlerde 'PKK muhatap alınmalıdır' diyen kimselere rastlıyoruz. Başbakan çamura battı. İşi gücü bıraktı bize çatıyor. Bugün terör karşısında acz içinde kalan başbakan haklı çıkan MHP'yi suçlamak için olur olmadık şeyler söylüyor. Sen kimsin bizi bununla itham edeceksin? Biz bu mücadeleyi 41 yıldır veriyoruz. Biz bu mücadeleyi sürdürdüğümüz zaman sen karyolanın altında saklanıyordun. Bunlar nasıl muhafazakar demokrat? Neyi muhafaza ettiler? Türklüğümüz, Müslümanlığımız, dostumuz, düşmanımız her şeyimiz tartışılıyor."

Vural, konuşması sırasında zaman zaman cep telefonundan bazı görüntü ve ses kayıtlarını partililerle paylaştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir