”Açılım terör örgütüne cesaret kaynağı oldu”

MHP Grup Başkanvekili Vural, demokratik açılımın iflas ettiğini öne sürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, demokratik açılımın iflas ettiğini öne sürerek, bu açılımın terör örgütünün cesaret kaynağı olduğunu söyledi.

Vural, partisinin Buca İlçe Başkanlığınca düzenlenen "Bin Yıllık Kardeşliğimizi Yaşa ve Yaşat" adlı etkinlikte yaptığı konuşmada, MHP olarak ülkenin ne tek çakıl taşından ne de insanından vazgeçmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Şehit haberlerinin ardından Türkiye'nin terörle mücadele azmini kırmak ve terör örgütünün muhatap alınması yönünde söylemlerin ve haberlerin gündeme getirildiğini ileri süren Vural, ekonominin de kötüye gittiğini iddia etti.

Oktay Vural, şöyle konuştu:

"Bunların acısını, sıkıntısını, bedelini milletimiz ödüyor. Bugün maalesef Türkiye'de, Türkiye gemisini yürütmesi için Başbakan yapılanlar sadece kendi gemisini yürütmek için imkanları kullanır hale geldi. Ülkeyi bir ve bütün tutabilmek, milli ve manevi değerlerle bin yıllık kardeşliği yaşayıp yaşatmak, aynı zamanda dünyanın nimetlerinden ve refahından insanlarımızı daha fazla faydalandırmak, daha fazla üretmek, daha güzel paylaştırmak için 'milliyetçi hareket'e ihtiyaç var."

"Omurgasız bir devlet yönetimi"

Türkiye'de insanların işinden ve aşından olduğunu, milli kimliğin tartışılır hale geldiğini, her gün 3'er 5'er şehit verildiğini kaydeden Vural, "Omurgasız bir devlet yönetimi sergileyen bugünkü AKP iktidarını açıkçası artık görevini tamamlamış olduğu kanaatiyle göndermemiz gerekiyor. Omurgasız siyasetten Türkiye'nin kurtulması lazım" dedi.

2009 seçimlerinin ardından Davos'ta "one minute" dedikten sonra kahraman ilan edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarım saat sonra İsrail Cumhurbaşkanı'ndan özür dilediğini iddia eden Vural, şöyle devam etti:

"One minute dedikten sonra İsrail'le askeri tatbikatlar da planlanmış, yeni öğreniyoruz. Bunlar saman altından su yürütüyorlardı. Mavi Marmara gemisine Gazze'ye, Filistinlilere yardım götürenlere karşı İsrail askerlerinin saldırısı neticesinde 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Salonlarda değil senin vatandaşlarına kurşun sıkacağı zaman 'one minute' deseydin, onları durdursaydın o zaman gerçek anlamıyla karşı duruş sergilerdin. Geldiğimiz noktada görüyoruz ki İsrail'le yapılan bu gerilim de iç politika malzemesi. Dışişleri Bakanı otel odalarında İsrailli bakanlarla görüşüyor. Gizli saklı görüşmeler yapıyorlar. Oysa 'Yetti artık' demişlerdi. Gelinen noktada maalesef Türk milletinin onuru ayaklar altına alınmıştır ve Ahmet Davutoğlu kapalı kapılar ardında muhtemelen İsrail'e 'Merak etmeyin biz millete karşı söylemleri nutuk olsun diye ifade ediyoruz, aslında sizlerle ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz' demiştir."

Bugün TBMM'de Dışişleri Bakanlığı Teşkilat Kanunu'nun görüşülmesine başlanırken MHP'li milletvekillerinin ayağa kalkarak Davutoğlu'nu protesto ettiğini ve kanunun görüşülmemesi için tepkisini ortaya koyduğunu kaydeden Vural, "Adam gibi duracaksınız, omurgasız olur mu hiç. İsrail'in Gazze'ye yardım götüren o gemiye saldırılırken o cenazelere sahip çıkıp hastanelere giden Bakanlar Kurulu üyelerini de şehitlerimizin ve gazilerimizin yanında hiç olmazsa İzmir'de, Bostanlı'da şehit cenazesinde yan yana görmek isterdik" dedi.

Türkiye'nin bölünme projesinin yapıldı

"Büyük Ortadoğu Projesi" adı altında Türkiye'nin bölünme projesinin yapıldığını, bunu da "milletin oylarını alan ve ona ihanet eden" AK Parti'nin gerçekleştirdiğini ileri sürerek, "Bugün maalesef Türkiye'yi yöneten iktidar artık Türkiye'nin milletiyle ve devletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldıracak hain projelerin taşeronluğunu üstlenmektedir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın doğru olmadığı halde MHP'ye yönelik olarak "Terörist başı sizlere teslim edildi" dediğini kaydeden Vural, "Tek sermayesi yalan olduğu için bu yalanlara müracaat etmek durumunda kalmıştır. Yüzüne vurdum. 'Hodri meydan' dedim. 'İspat etmezsen namertsin' dedim. İspat edebildi mi? Edemedi. O zaman bu iddiasını ispat edemeyene ne demek lazım" dedi.

Türkiye'nin terörle mücadele etmek yerine terörle mücadele edenlerin sorgulandığı, açılım adı altında PKK'nın siyasallaşması ve PKK'ya af ve muhatap iddialarının gündeme geldiği günler yaşadığını öne süren Vural, "Ne günlere kaldık? Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, 'Bu açılıma bizi ortak edemeyeceksiniz' dedi. Açılım iflas etmiş. Açılım bugün terör örgütünün cesaret kaynağı oldu" diye konuştu.

MHP'nin parlamentoda 69 milletvekiliyle büyük bir mücadele yürüttüğünü kaydeden Vural, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hevesleri kursaklarında kalacak. Bugün silahlı terör örgütünün arzu ve amaçlarını siyasal çözüm adı altında Türkiye'ye dayatanlar, anayasamızdan Türk milleti tabirini çıkarmak isteyenler, üniter yapımızı bozmak isteyenler, güzel Türkçemizi eğitim dili olmaktan çıkarmak isteyenlerin hepsine sesleniyorum: Hevesleriniz kursaklarınızda kalacaktır. Amaçlarına ulaşamayacaklar. Bundan emin olun. Çünkü siz varsınız, Türk milleti var. MHP'nin olmadığı bir TBMM'de neler olabileceğini bir düşünün. MHP olmasaydı, Devlet Bahçeli 'hayır' demeseydi bugün Türkiye Habur hukukuna, Habur rezaletine teslim olmuştu."

MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise son zamanlarda yaşanan terör saldırılarına dikkati çekerek, cenazelerin polisin kurduğu barikatlar ardında 150 kişiyle uğurlandığını ileri sürdü.

Dervişoğlu, "Şehidimizi yalnız bırakmayacağız. Bunu herkes duysun. Kıyameti koparacağız" dedi.

Öte yandan, programda yer alan müzikli eğlence, terör saldırıları nedeniyle iptal edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir