”Açılışı farklı da yapabilirdik”

Başbakan, Türk Telekom Arena’daki protestolar için, " Kimse son zamanlardaki bazı spesifik olaylara mal etmesin" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Telekom Arena stadının açılışında kendisine yönelik yürütülen protestonun organize edilmiş bir eylem olduğunu öne sürdü. Erdoğan, "Bunu tüm Galatasaray camiasına mal etmek asla mümkün değildir. Burada bir organizasyon var. Kimse son zamanlardaki bazı spesifik olaylara mal etmesin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan'da bakanların istifası ile baş gösteren krizle ilgili olarak üçlü zirve toplantısı için Suriye'nin başkenti Şam'a gitti. Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da eşlik ediyor. Erdoğan Suriye'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan basın toplantısında Seyrantepe'de yaşanan protestolar ve sonrasında Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın açıklamalarını da değerlendirdi.

Açılışı farklı da yapabilirdik

 Ali Sami Yen Stadı'nın da Galatasaray'a ait olmadığını sadece kullanım hakkı verildiğini ifade eden Erdoğan "Seyrantepe'deki bu stadın bitişiyle birlikte bizler de bu açılış heyecanını yaşamak istedik. Bu açılışı böyle değil de daha farklı da yapabilirdik. Bizim açılış törenlerinin içinde bir açılış töreni olarak gelir Seyrantepe Stadı'nda bu açılışı yapabilirdik. Dün Sinan erdemde 36 tesisimizin açılışını yaptık. Oraya da İstanbullular geldi. Bunu aynı şekilde Seyrantepe'de de yapabilirdik.

Son zamanlardaki spesifik olaylara mal edilmesin

Şimdi örneğin benim bir futbol kulübü olarak tuttuğum kulüp belli. Devlet bakanımın TOKİ'nin Başkanının tuttuğu kulüp belli. Ben Fenerbahçeliyim, Devlet Bakanım Trabzonsporlu, TOKİ Başkanı Galatasaraylı. Burada herhangi bir ayrımcılık yapmadık. Fenerbahçe'nın Başkanı Aziz Beyle de görüştüğümüzde "Biz böyle bir stadın yapılmasından iftihar ediyoruz asla da kıskanmıyoruz" demiştir" diye konuştu.

Erdoğan şölene dönmesini bekledikleri açılış töreninde böyle bir tablo ile karşılaşmış olmaktan üzüntü duyduğunu da sözlerine ekleyerek şöyle devam etti:

"Bunu tüm Galatasaray camiasına mal etmek asla mümkün değildir. Burada bir organizasyon var. Kimse son zamanlardaki bazı spesifik olaylara mal etmesin. Onlarla bu işi hiçbir zaman bir araya getirmesin. Zira ben Türkiye'nin Başbakanıyım ve şu anda ülkemi adım adım dolaşıyorum. Halkımın teveccühü ortadadır. Halkımla ilişkilerimiz ortadadır. Bu tür yaklaşım tarzlarını doğru bulmuyorum. Bunun gerçek doğrusu 12 Haziran'da ortaya çıkacaktır. Gerçek anket odur. Orada hepsini açık açık göreceğiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir