Ada sahillerinde beklemediler çöp topladılar

Ayvalık'ta, belediye ve bazı derneklerin projesi kapsamında çalışma yapan yaklaşık 70 gönüllü, 12 adanın sahillerinde iki kamyon dolusu çöpü temizledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Ayvalık ilçesinde, belediye ile bazı derneklerin projesi çerçevesinde yaklaşık 70 gönüllü, teknelerle denize açılıp adaların sahillerinde temizlik yaptı. Sahillerden iki kamyon dolusu ayakkabı, şişme bot, zeytin kasası, plastik boya kovası, giyim eşyası, otomobil parçası gibi atıklar toplandı.

Ayvalık Belediyesi, Cunda-Alibey Adası Gezi Tekneleri Derneği ile Cunda-Alibey Adası Kalkındırma ve Koruma Derneğince yürütülen "sahil temizliği" projesine katılan 70'e yakın gönüllü, Cunda adasından 12 tekneyle denize açıldı.
Çevredeki diğer adaların koylarına giden gönüllüler, "Dünya için ekolojik miras olan denizlerimizin korunması, kirliliğe neden olan faktörlerin engellenmesi ve bu konuda kamuoyu oluşturmak ve farkındalık yaratmak amacı ile kıyılarımızı temizleyelim" sloganıyla sahilleri çöplerden temizledi.
Temizlik sırasında ayakkabıdan şişme bota, zeytin kasalarından plastik boya kovalarına, giyim eşyasından otomobil parçalarına kadar birçok atığa rastlandı.
Topladıkları iki kamyon dolusu çöpün bir bölümünü yakarak imha eden çevreciler, bazılarını da naylon poşetlere doldurarak Cunda adasında Ayvalık Belediyesinin temizlik işçilerine teslim etti.
Cunda-Alibey Adası Gezi Tekneleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgar ve akıntıyla gelen, bunun yanı sıra piknik yapan kişilerin bıraktığı çöpleri topladıklarını söyledi.
Bu işi gönüllü olarak yaptıklarını belirten Doğan, "12 tekneyle temizlik için yola çıktık. Her tekne farklı adaya gitti. İlçeye bağlı tüm adalar, çöplerden arındırılacak. Bu deniz, bu çevre hepimizin. Temizlik konusunda herkes daha duyarlı olsun" diye konuştu.
Doğan, çalışmalarının süreceğini ve kıyıya yakın bölümlerde deniz zeminini de çöplerden arındıracaklarını sözlerine ekledi.
Gönüllüler ise piknik yapan kişilerin, atıklarını giderken yanlarına alıp çöp konteynerlerine atması gerektiğini ifade etti.