Adalet Bakanı Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt

Adalet Bakanı Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Bir kişi yargılanırken, henüz karar verilmemiş ama Maltepe Cezaevi'nde özel yer, üç oda hazırlanıyor" şeklindeki iddiasına dair açıklamalarda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "CHP Milletvekili Enis Berberoğlu yargılanırken cezaevinde kendisi için oda hazırlandığı" şeklindeki iddiasını yalanladı.

Bozdağ, "Diyor ki 'Maltepe Cezaevi'nde oda hazırlanıyordu, belli ki ceza daha önceden verildi, ona hazırlık yapılıyor.' Güya Enis Berberoğlu hakkındaki ceza çıkmadan cezanın ne olacağının bilindiğini ifade ediyor. Bakın, buradan çok net söylüyorum; Sayın Kılıçdaroğlu, milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorsun. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey olması da mümkün değildir. Bu vatandaşı tahrik etmek için yapılan bir iftiradır." diye konuştu.

"Tutuklandıktan sonra nereye konulacağına karar verilir"

Berberoğlu'na verilen cezayı, kamuoyu gibi Adalet Bakanlığının da karar açıklandıktan sonra duyduğunu vurgulayan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü de ondan sonra duydu. Birisi tutuklandığı zaman veya ceza aldığı zaman, tutuklandıktan sonra nereye konulacağına cezadan sonra karar verilir. Sayın Berberoğlu'nun nereye konulacağına, hakkında çıkan karardan sonra karar verilmiştir."

'Adalet yürüyüşü'nde 12. gün'Adalet yürüyüşü'nde 12. gün