Adalet Bakanlığı'nda yeni isim

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in yerine Kenan İpek getirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in yerine eski Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Kenan İpek getirildi.

Atama kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, müşteşarlık görevini 21 Kasım 2011'den bu yana yürüten Birol Erdem'in yerine Yüksek Müşavir Kenan İpek atandı. 

İpek, 2003-2008 yıllarında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevini yürütmüş, 2008 yılında Yüksek Müşavirliğe getirilmişti. 

Müsteşarın sorumlu olduğu birimler

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun doğal üyesi olan Adalet Bakanlığı Müsteşarı, şu birimlerden de sorumlu bulunuyor:

"Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı, İş Yurtları Kurumu Üst Kurulu Başkanlığı, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, Eğitim Kurulu Başkanlığı, Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu, İnsan Hakları Üst Kurulu, Asılsız Soykırım İddiaları ile Mücadele Koordinasyon Kurulu, Yüksek İdari Kurulu, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu, Terörle Mücadele Üst Kurulu, Başbakanlık Kriz Yönetim Kurulu, Yeniden Yapılanma Kurulu Başkanlığı, Denetimli Serbestlik ve Yardım Hizmetleri Danışma Kurulu Başkanlığı ve UYAP Koordinasyon Kurulu Başkanlığı."

Bu arada, Birol Erdem de Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliğine atandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir