Adalet Bakanlığında devir teslim töreni

Adalet Bakanlığına atanan Abdulhamit Gül, görevini Başbakan Yardımcılığına getirilen Bekir Bozdağ'dan devraldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adalet Bakanlığında devir teslim dolayısıyla düzenlenen törende, bir nöbet değişikliği vesilesiyle bir arada olduklarını hatırlatan Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın tensibiyle millete ve devlete Adalet Bakanı olarak hizmet etmenin onurunu ve şerefini yaşadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a kendilerine bu görevleri tevdi etmeleri dolayısıyla şükranlarını sunan Bozdağ, görev süresi boyunca elinden geleni yaptığına inandığını ifade etti.

Bozdağ, 25 Aralık'ta Adalet Bakanı olduğunu ve o dönemin Türkiye için zor bir zaman süreci olduğunu anımsatarak, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün yargı ve emniyet içerisindeki, ordu içerisindeki teröristlerin işbirliğiyle meşru iktidara karşı yargı kılıcını kullanarak yaptıkları darbe teşebbüsünün arkasından göreve gelmiştik." diye konuştu.

Göreve geldikleri dönemin bugünden çok farklı olduğuna işaret eden Bozdağ, "Bugün FETÖ terör örgütüne karşı herkes bir şeyler söylüyor ama o gün söylemek ayrı bir şeydi, o gün mücadele etmek ayrı bir şeydi. O süreçte Adalet Bakanı olarak, HSYK Başkanı olarak ve hükümet olarak gerçekten büyük bir mücadeleyi beraber yürüttük." dedi.

Yargıda Birlik Platformunu oluşturarak HSYK seçimlerinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün, yargının en üst idari kurulundan ayıklanması, yargının bağımsız ve tarafsız eller tarafından idare edilmesi hususunda önemli adımlar attıklarını anlatan Bozdağ, "Esasında FETÖ terör örgütünün bütün planlarını bozan şeylerin başında 12 Ekim 2014'te yapılan, o zamanki adıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçimidir. Eğer bu üyelik seçiminde, Fetullahçı Terör Örgütü başarılı olmuş olsaydı, Türkiye başka zorluklarla karşı karşıya kalacaktı. Onların önünü kesen adımlardan bir tanesi, tarihi bir adım hiç şüphesiz ki budur. Hem Yargıda Birlik Platformu hem HSYK seçimleri." diye konuştu.

HSYK kanununda yapılan değişikliklere de değinen Bozdağ, "Çıkan kanunla hem HSYK'daki teftiş kurulu başkan ve üyeleri, genel sekreter ve yardımcıları, tetkik hakimleri, Adalet Akademisi başkan ve üyeleri, başkan ve başkan yardımcıları, tetkik hakimleri bütün bunların görevlerini sonlandıran, buralardaki Fetullahçı Terör Örgütünün hakimiyetini son veren kanunlar çıkarıldı ve buralarda önemli adımlar atıldı. Buraları, bu terör örgütünün kullandığı mekanlar olmaktan çıkaran gerçekten önemli değişiklikler yapıldı." dedi.